files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bol zápas na Žitnom ostrove Šoltisovou derniérou v Michalovciach?

Posledný zápas sezóny im absolútne nevyšiel. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v desiatom kole nadstavbovej časti skupiny o titul v najvyššej Fortuna lige na pôde Dunajskej Stredy hladko 0:5 a s úspešnou sezónou sa tak rozlúčili vysokou prehrou.

Michalovčanom duel na Žitnom ostrove nevyšiel. Už po polčase sa schyľovalo k debaklu, keď prehrávali 0:3. Domáci hnaní plným štadiónom v druhom dejstve ešte pridali ďalšie dva góly. „Ja ani nemám, čo hodnotiť,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner Michalovčanov Anton Šoltis. „V poslednom zápase sezóny sme podali asi najslabší výkon. Neuspeli sme po výsledkovej, no ani po hernej stránke. Hrali sme odovzdane, bez nejakého nasadenia, či agresivity v súbojoch. Na druhej strane, domáci išli od začiatku za víťazstvom. Chceli sa rozlúčiť s divákmi dobrým výkonom, čo sa im aj podarilo,“ pokračoval michalovský lodivod. Ani táto vysoká prehra ale nemôže zmeniť dojem z najúspešnejšej sezóny v michalovskom futbale. Zemplínčania obsadili po postupe do prvej šestky historicky najlepšie umiestnenie, piate miesto a navyše zahrali si aj v semifinále Slovnaft Cupu „Cez to všetko určite áno. Celkovo musíme sezónu hodnotiť veľmi pozitívne. Myslím si, že sme dosiahli pre Michalovce veľmi dobrý výsledok,“ podotkol Šoltis, ktorý sa následne pustil do komplexnejšieho hodnotenia. „Začiatok bol pre nás ťažký. Mužstvo sme skladali za pochodu. Hráči prichádzali do tímu ešte aj po začiatku súťaže. Aj preto sme uzatvárali tabuľku. Vyšla nám druhá polovica základnej časti. V nej sme potiahli šnúru bez prehry, ktorá nám vyniesla prvú šestku. To v prvej polovici základnej časti nikto nečakal. Súboje v prvej šestke už boli náročné. Určite ale dali chlapcom viac ako zápasy v dolnej polovici tabuľky. Chlapci videli, v čom majú pridať. Čo sa týka komplexnosti, sezónu musíme hodnotiť na jednotku.“

Michalovčania teraz odchádzajú na dovolenky. Zídu sa až v pondelok 17. júna, kedy majú v pláne začiatok prípravy na svoju už piatu sezónu v najvyššej súťaži. Či ju začnú aj s Antonom Šoltisom ako hlavným trénerom, je teraz ešte predčasná otázka. „Skončila mi zmluva a novú ešte podpísanú nemám,“ podotýka momentálne najdlhšie slúžiaci tréner v najvyššej súťaži. „Samozrejme, každý sa chce posúvať ďalej, či už sú to hráči, ako aj my tréneri. Momentálne nevylučujem ani jednu alternatívu, teda tú, že budem v Michalovciach pokračovať, ako aj tú, že sa posuniem ďalej. Ujasniť by sa to mohlo v priebehu týždňa, až desiatich dní,“ dodáva na Anton Šoltis. Na trénerskom poste k zmene možno nedôjde, v hráčskom kádri tak ako počas každej prestávky však zmeny budú určite. „Končia hráči, ktorí boli na hosťovania. Sulley s Tounkarom sa tu už zrejme nevrátia, zotrvanie ďalších hráčov, ktorí boli na hosťovaní je momentálne v štádiu rokovaní. Záujem je aj o ďalších hráčov. Uvidíme teda, kto tu ostane. Keď niekto z nosných hráčov odíde, samozrejme, budeme potrebovať adekvátne sa posilniť,“ konštatuje k zmenám v kádri tréner Michalovčanov.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 25.05.2019 15:19:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.