files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ambíciou vyhnúť sa baráži, na lane tri zámorské posily

Očakávaná štvrtková tlačová beseda nováčika hokejovej Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce priniesla viacero odpovedí na otázky. Deväť ľudí sediacich za stolom odpovedalo na otázky novinárov týkajúcich sa ambícii Dukly v jej premiérovej sezóne v najvyššej súťaži, ale aj o zložení kádra, či príprave na sezónu. Vedenie najskôr predstavilo nového člena realizačného tímu, asistenta Petra Bartoša a tri nové posily. Ide všetko o bývalých hráčov HC Košice, útočníkov Petra Galamboša, Petra Boltuna a Tomáša Hričinu (viac tu).

Cieľom je vyhnúť sa baráži

Na úvod tlačovej konferencie si zobral slovo prezident klubu Martin Burinský, ktorý sa nevyhol ani ambíciám tímu v Tipsport lige. „Deviateho mája sme mali zasadnutie správnej rady a jednoznačne sme sa zhodli, že v premiérovej sezóne v najvyššej súťaži chceme zabojovať o také miesto v tabuľke, aby sme sa vyhli baráži. Čakáme ešte aká bude situácia so Slovanom Bratislava. Ak bude nepárny počet účastníkov, jeden tím vypadne priamo a jeden pôjde do baráže s víťazom prvej ligy,“ poznamenal Burinský, ktorého teší spolupráca so samosprávou. „Mesto nám navýšilo finančný príspevok. Navyše nám pomohlo aj s videorozhodcom, ktorý je v Extralige povinnosťou a my sme ním doteraz nedisponovali. Dobudovaním press centra teda už teraz plníme všetky podmienky najvyššej súťaže. Po technickej stránke sme teda pripravení.“

Na ľad pôjdu okolo 22. júla

Tipsport ligový nováčik momentálne naplno zarezáva v prvej fáze letnej prípravy, do ktorej sa zapojili iba hráči z minulej sezóny a viacerí mladíci z HK Mládež Michalovce. „Prípravu sme odštartovali jedenásteho mája. Pripravujeme sa v domácich podmienkach. Prvá fáza je novinka, pretože doteraz to v Michalovciach nebolo. Sme si ale vedomí, akú súťaž ideme hrať,“ podotýka tréner Dukly Miroslav Chudý. Jeho zverenci ukončia šesťtýždňový blok prvej fázy prípravy na konci júna, potom prídu na rad dva týždne voľna. „Druhú fázu odštartujeme v pondelok 15. júla, na ľad by sme mali ísť okolo 22. júla,“ informuje tréner, ktorého zverenci v auguste v rámci prípravy odohrajú zhruba desať zápasov, v pláne je aj účasť na prestížnom Tatranskom pohári.

Kvótu legionárov zrejme naplnia

Gro kádra budú tvoriť hráči, ktorí sa pričinili o postup. Podľa slov trénera v tíme ostáva pätnástka hráčov z lanského kádra na čele brankárom Adamom Trenčanom, kapitánom Marekom Kolbom a ofenzívnym lídrom Marekom Mašlonkom. So všetkými je klub dohodnutí na ďalšej spolupráci. „Vieme, že mužstvo potrebujeme doplniť nielen kvantitou, ale aj kvalitou. Som rád, že už teraz vám môžeme predstaviť ako nové posily Petra Boltuna, Petra Galamboša a Tomáša Hričinu. Sme radi že prijali našu ponuku. Ide o kvalitných hráčov, ktorí hrávali vo výbornom mužstve,“ podotýka tréner Chudý na margo troch útočníkov naposledy pôsobiacich v Košiciach.

V najvyššej hokejovej súťaži sa hovorí aj o kvóte pre cudzincov. Hrať ich môže najviac sedem. Michalovčania momentálne v kádri majú jedného Rusa Igora Safaralejeva. Ďalších šesť miest chcú zaplniť takisto. „Zdá sa, že kvótu siedmych cudzincov naplníme,“ konštatuje Miroslav Chudý, ktorý informuje aj o angažovaní dvoch Fínov. „Dohodnutí sme s obrancom Konstom Mesikammenom a útočníkom Akim Juuselom. Na lane máme tri zámorské posily, od ktorých potrebujeme už iba návrat podpísanej zmluvy. Hovorím, kvótu cudzincov zrejme naplníme. Je dosť ťažké do Michaloviec dostať hráčov od nás. Každému sa to zdá od ruky.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.05.2019 20:35:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.