files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deväť predajných artiklov MFK Zemplín

Michalovský futbal má za sebou už štvrtú sezónu v najvyššej súťaži. Hráči MFK Zemplín opäť prekročili nastavenú latku. Po jedenástom a dvoch ôsmych skončili na historicky najlepšom piatom mieste a čerešničkou na torte bol postup do semifinále Slovnaft Cupu.

Michalovčania postupom do prvej šestky splnili to, čo si pred sezónou predsavzali. Po historickej sezóne samozrejme nastáva čas, aby sa začalo hovoriť o odchodoch. MFK Zemplín je totiž na základe nižšieho rozpočtu „odsúdený“ na to, aby svojich najlepších hráčov predával. Vlani v lete odišli Milan Šimčák, Martin Bednár (obaja Dunajská Streda) a Martin Koscelník (Liberec). Kto odíde teraz? My sme sa rozhodli pozrieť na kto, kto je najväčším predajným artiklom Michalovčanov. Vyšlo nám deväť hráčov, ktorí by sa mohli v kariére posunúť ďalej.

Matúš Kira

O jeho odchode sa hovorí už druhé leto. Kira až vo svojej štvrtej sezóne v najvyššej súťaži konečne chytil pevne do brankárskych rukavíc miesto jednotky medzi troma žrďami. V lige vynechal kvôli chorobe iba posledné dva zápasy. Aj keď Michalovčania dostali v lige najviac gólov zo všetkých tímov, o ich brankársku jednotku bude podľa nás v lete záujem. Uvidíme teda, či sa ho podarí najvýchodnejšiemu fortunaligistovi udržať.

Llazaros Rota

Keď v úvode sezóny robil albánsky legionár viaceré kiksy, po ktorých prichádzali Michalovčania o dôležité body, prichádzali aj hlasy, že Rota nepatrí do základnej zostavy. Dvadsaťjedenročný Albánec s gréckym pasom ale išiel výkonmi hore každým zápasom. V jarnej časti už patril medzi najväčšie opory a defenzívnu líniu bez neho sme si nevedeli predstaviť. Vzhľadom na nízky vek môže byť o prototyp moderného krajného obrancu na trhu záujem.

Matúš Vojtko

V prvom domácom zápase Michalovčanov so Slovanom Bratislava (1:2) si pri pohľade na základnú zostavu viacerí pretierali oči. Figuroval v nej totiž vtedy ešte iba sedemnásťročný Matúš Vojtko. Toho tréner Šoltis hodil do vody, v ktorej sa nádejný odchovanec michalovského futbalu neutopil. Rástol každým zápasom a v závere sezóny k nemu patrí to, čo sme napísali o Rotovi. Vzhľadom na to, že má stále iba osemnásť rokov a futbalovo rastie každým zápasom, aj o jeho služby môže byť počas leta obrovský záujem a to nielen zo Slovenska... 

Jose Carillo Mancilla

Španielsky stredný obranca takisto počas sezóny zaujal. Vynikol nielen obrannými zákrokmi, ale viackrát sa zapojil aj do ofenzívny, čoho výsledkom sú dva strelené góly. Čo sa týka legionárov, u neho platí, že je lepší ako domáci hráči. U Carilla sa každý polrok objavujú správy, že možno zmení dres. Nastane čas na zmenu toto leto?

Danylo Beskorovajnyj

Dobrým predajným artiklom by mohol byť aj druhý stopér, Ukrajinec Beskorovajnyj. Účastník majstrovstiev sveta do 20 rokov síce v úvode sezóny nemal pevné miesto v základnej zostave, postupne si ho ale vybojoval. V lete si ho chce odskúšať Dunajská Streda, ktorej je hráčom, v prípade, že zaujme na práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Poľsku, môže sa posunúť v hráčskej kariére ďalej.  

Stanislav Danko

Stanislav Danko je služobne najstarším hráčom v kádri MFK Zemplín. Do prvého tímu ho vytiahol ešte v sezóne 2010/2011 Vlastimil Petržela. Odvtedy je dnes 25-ročný stredopoliar stálym členom kádra. Viackrát sa pri ňom spomínal záujem iných klubov. Jeho kariéru ale brzdia zranenia. V sezóne 2018/2019 odohral za Zemplín štrnásť duelov, v ktorých nesklamal, gólovo sa ale nepresadil. 

Peter Kolesár

V sezóne 2018/2019 sa naplno zaradil do základnej zostavy najvýchodejšieho fortunaligistu. Peter Kolesár odohral 28 zápasov a zaznamenal päť presných zásahov. V strede poľa vynikol presnosťou, ale aj bojovnosťou. Slovenský reprezentant do 21 rokov bol ťahúňom hlavne v závere jesennej časti, kedy tímu pomohol k dôležitým bodom. Pri rodákovi z Trebišova je ešte priestor na zlepšovanie sa, je teda veľký predpoklad, že v tíme ostane. Nemusí to byť ale pravda, keďže práve on by mohol byť vzhľadom na vek a post, kde hráva, hráčom, ktorý klubu vynesie po predaji najviac peňazí.

Cheick Alan Diarra

Dvadsaťpäťročný rodák z Lyonu sa síce po svojom príchode chvíľu hľadal, v závere jesene a v jarnej časti už ale bol platným členom základnej zostavy. V sezóne odohral 24 zápasov, v ktorých zaknihoval štyri góly a štyri asistencie. Tímu výrazne pomohol aj v postupe do semifinále Slovnaft Cupu. Keďže je stále pod zmluvou, klub by mohol zarobiť aj na ňom. V jeho prípade sa totiž hovorí o záujme viacerých klubov, nielen zo Slovenska.

Jozef Šimon Turík

Keby si Turík udržal formu zo záveru jesene, bol by v našom rebríčku predajnosti hráčov MFK Zemplín asi najvyššie. Davdsaťtriročný čiperný stredopoliar totiž v závere jesene patril nieže k najlepším v Michalovciach, dovolíme si ale povedať, že aj v celej súťaži. V jarnej časti ho ale opäť raz pribrzdilo zranenie. Práve na tie Turík vo svojej kariére dopláca. Nebyť ich, určite by už bol dávno v silnejšom klube. U klubov je ale zapísaný viac ako dobre a v prípade, že niekto bude zháňať šikovného stredopoliara, môže sa jeho zrak obrátiť aj na Turíka.  

Alternatívne riešenia po prípadných odchodoch

V prípade odchodov, ktoré Michalovčanov zrejme ani počas leta neminú, budú musieť v klube riešiť alternatívy. Ľahko sa môže stať, že odídu minimálne dvaja obrancovia, čo spôsobí rozpad defenzívy. Kto by ich mohol nahradiť? Na kraj sa núkajú hlavne Martin Kolesár a Peter Vojtovič. Obaja hrali minulú sezónu prevažne na farme v Trebišove, kde si nepočínali zle. Čo sa týka Kolesára, pre neho by to bola už tretia sezóna v MFK a nemal by tak už mať roztrasené kolená. Moderný typ krajného obrancu Vojtovič zase v Trebišove ukázal, že má aj na vyššiu súťaž. Alternatívou môže byť aj Denis Petro, ktorý je v mladom veku už ošľahaný skúsenosťami zo zahraničia. V prípade odchodu stredného obrancu zrejme dostane šancu ďalší mladík Dávid Špak, ktorý taktiež viacej odohral v Trebišove.

Veľkým problémom by zrejme nebol ani odchod brankára Matúša Kiru. V prípade jeho neodolania vábeniu zahraničnej ponuky by mohol dostať v bráne šancu Poliak Gerard Bieszczad. Dvadsaťšesťročný ochránca svätyne v tejto sezóne dostával šancu prevažne v Slovnaft Cupe, v ktorom družstvo výrazne podržal a ukázal, že v prípade, keď príde šanca, využije ju. V zálohe je aj talentovaný Tomáš Dráb, ktorý má na brankára výborne fyzické propozície.

V strede poľa majú Michalovčania taktiež kým zaplniť prípadné odchody. Na šancu čakajú mládežnícky reprezentanti Matej Trusa či Roman Begala, ktorí by mohli naskočiť do rozbehnutého vlaku tak, ako to urobil v tejto sezóne Matúš Vojtko. Vedenie klubu momentálne pracuje na tom, aby na jeseň ostal aj Grék Kountouriotis a stále je v hre aj to, že ostane Španiel Cassado. Keďže kapitán Igor Žofčák predĺžil zmluvu u ďalší polrok, prípadné odchody v strede poľa by nemuseli byť až také tragické.

Najväčší problém budú mať Michalovčania opäť v útoku. Už dva roky sa hovorí, že hľadajú strelca, no stále ho nenašli. Mamadou Tounkara ukázal veľmi veľa futbalových vecí, góly ale nedával podobne ako Sadam Sulley, či Ukrajinec Zacharkiv. Zemplínu stále chýba hráč, ktorý by dal v sezóne minimálne desať a viac gólov. Jeho hľadanie bude pokračovať určite aj toto leto. Keďže Tounkara a Sulley boli iba na hosťovaní, dá sa predpokladať ich odchod z Michaloviec. Na Zemplíne sa teda určite budú obzerať po hráčoch do ofenzívy.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2019 12:37:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.