files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénerská otázka vyriešená. Iuventu povedie Peter Dávid

Novým trénerom Iuventy Michalovce sa stal Peter David, ktorý posledné štyri sezóny doviedol k titulu DHK Baník Most. Dávid tak do Michaloviec prichádza od najväčšieho konkurenta Iuventy v boji o primát v MOL lige.

Príchod 53-ročného rodáka z Malaciek sme avizovali už v priebehu tohto týždňa. Kuloárne reči sa nakoniec potvrdili a bývalý tréner mužskej reprezentácie, Tatran Prešov, Mostu, ktorý má za sebou aj skúsenosti z Nemecka, zasadne na uvoľnenú trénerskú stoličku v tíme dvanásťnásobného slovenského majstra. „Po tom, ako skončil Peter Hatalčík sme sa obzerali po trénerovi s bohatými skúsenosťami. Chceli sme hlavne Slováka. Peter Dávid tieto parametre spĺňa. Pôsobil v Nemecku, v Tatrane Prešov, v slovenskej reprezentácii. Všade kde bol, mal výsledky, navyše v Moste ukázal, že vie robiť s mladými hráčkami. A práve tento faktor zavážil, že sme sa rozhodli pre neho. Dohodli sme sa s ním na dvojročnej zmluve s následnou opciou,“ poznamenal pre náš portál športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik.

Hádzanársky osud je nevyspytateľný. Peter Dávid už raz ponuku od slovenského ženského majstra dostal. Bolo to v roku 2014, kedy končil Ján Packa a všetko nasvedčovalo tomu, že novým trénerom bude práve on. Do toho sa ale postavil Tatran Prešov, ktorý prebil michalovskú ponuku. Nebolo to ale o peniazoch, skôr o ambíciách tímov. „Tatran vtedy vyhral nad Iuventou doslova o prsia. Rozhodlo to, že pre mňa bola obrovským lákadlom Liga majstrov, ktorú Prešov hral a Michalovce nie,“ zdôrazňuje nový lodivod michalovskej Iuventy, ktorého do k slovenskému majstrovi prichádza od najväčšieho konkurenta. Ako jeho príchod do Iuventy brali v Moste? „Prekvapení neboli, keďže sa o tom hovorilo už dlhšie. Ponuka Iuventy ma veľmi milo prekvapila. Športový riaditeľ Beňadik bol veľmi reálny. Ponúk som mal viac, nakoniec som sa ale rozhodol pre Michalovce.“

Ambície Iuventy sú zakaždým najvyššie a bude to tak aj teraz, hoci aktuálneho slovenského ženského majstra opustia tri hráčky základnej zostavy. „Ja som súťaživý typ a veľmi sa na prácu v Iuvente teším. Čo sa týka ambícii, obhajoba slovenského titulu bude asi naša povinnosť. Vyhrať MOL ligu už bude ťažšie, pokúsime sa ale o to. Mňa lákajú aj európske poháre. V Pohári EHF by som s chcel dostať ďalej, ako sa v poslednej dobe dostávajú české a slovenské tímy. Raz som si s Mostom zahral skupinovú fázu Pohára EHF a chcel by som sa do nej pozrieť aj s Iuventou,“ podotýka lodivod, ktorý strieda na tomto poste Petra Hatalčíka. Toho menil aj v roku 2014 v Tatrane Prešov. „S pánom Hatalčíkom sme dobrí priatelia. To, že som ho menil v Prešove a po piatich rokoch aj v Michalovciach je iba zhoda náhod.“    

Vizitka Petra Dávida

Peter Dávid sa narodil 17. apríla 1966 v Malackách. Je bývalým československým a slovenským reprezentantom. Ako hráč bol majster ČSSR s Duklou Praha (1986), majster Slovenska s Lokomotívou Trnava (1994). Ako tréner bol najskôr majstrom s Tatranom Prešov, následne pridal štyri tituly s Baníkom Most, s ktorým vyhral trikrát aj Český pohár a raz sa mu podarilo zvíťaziť v nadnárodnej MOL lige. S Mostom sa prebojoval v sezóne 2017/2018 do skupinovej fázy Pohára EHF. Dva roky bol aj reprezentačným trénerom mužov. S manželkou Ingrid má dve deti, dcéru Petru (27) a syna Leona (20).

Hráčska kariéra: Malacky, 1984 – 1985 Stupava, 1985 - 1987 Dukla Praha, 1987 – 1995 Lokomotíva Trnava, 1995 - 2001 TV Kirchzell (Nemecko), 2001 – 2003 SG Werratal (Nemecko).

Trénerská kariéra: 2003 - 2005 SG Werratal (Nemecko), 2005 – 2006 TV Kleinwallstadt (Nemecko), 2006 - 2007 ženský tím HSG Sulzbach/Leidersbach (Nemecko), 2008 - 2012 asistent a neskôr hlavný tréner TV Grosswallstadt Handball AG (Nemecko - bundesliga), 2012 - 2014 tréner mužskej reprezentácie, 2014 - 2015 tréner Tatran Prešov, 206 - 2019 tréner žien DHK Baník Most.

Peter Brendza (foto čsh)



Uverejnené: 08.06.2019 20:13:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.