files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín odštartoval prípravu na druhý pokus bez výraznejších zmien v kádri

Síce až na druhý pokus, no možno s ešte väčšou vervou odštartovali v utorok predpoludním prípravu na svoju piatu sezónu v najvyššej futbalovej Fortuna lige hráči MFK Zemplín Michalovce. Trénerovi Antonovi Šoltisovi na ňom chýbalo ešte niekoľko legionárov, ktorí by sa mali vrátiť v priebehu týždňa. Určite ale nepôjde o štvoricu Sulley, Tounkara, Bieszczad, či Regáli, ktorým skončili hosťovania respektíve zmluvy.

O príprave

Letná príprava potrvá u najvýchodnejšieho fortunaligistu päť týždňov. Za ten čas budú musieť tréneri popracovať nielen na zložení kádra, ale aj na kondícii či futbalových veciach. „Letná príprava je tým špecifická, že je kratšia. Naša potrvá päť týždňov, posledné dva sa už ale budeme sústrediť na štart ligovej súťaže,“ podotýka tréner Anton Šoltis, ktorý bude aj naďalej služobne najstarším lodivodom pri jednom tíme v celej súťaži. S Michalovčanmi odštartuje už štvrtú sezónu v rade. „Káder ešte rozhodne nemáme pokope. Čakáme na legionárov, ktorí prídu do konca týždňa. Momentálne je to ale oveľa lepšie, ako to bolo po minulé roky. Káder máme relatívne stabilizovaný. Verím, že od budúceho týždňa už budeme vcelku,“ dodáva k prípravnej fáze Anton Šoltis.

O prípravných dueloch

V príprave majú Michalovčania zatiaľ potvrdených šesť duelov. Začnú v utorok 25. júna doma proti Popradu, následne sa v sobotu 29. júna predstavia v Kisvárde, v utorok 2. júla privítajú Liptovský Mikuláš, následne sa vo štvrtok 4. júla predstavia v dvojzápase v Debrecíne. No a v sobotu 13. júla privítajú v generálke na úvodné kolo, v ktorom nastúpia doma proti Žiline (sobota 20. júl o 18.00 hod.) poľský Nowy Sacz. „Som rád, že opäť máme pestrých súperov. Nastúpime proti Slovákom, ale aj Maďarom či Poliakom. Budeme skúšať aj niektorých hráčov, na čo nám tieto prípravné zápasy poslúžia,“ podotýka michalovský lodivod.

O zložení kádra

V kádri sa zatiaľ udiali zmeny akurát smerom von. Jeho súčasťou už nie sú ghanský útočník Sadam Sulley, španielsky forvard Mamadou Tounkara (skončili im hosťovania), ako aj útočník Martin Regáli či brankár Dariusz Bieszczad (skončili im zmluvy). Ďalšou stratou zrejme bude aj Danylo Beskorovajnij, ktorý v sobotu slávil titul majstra sveta do 20 rokov. Ukrajinskému stopérovi skončilo hosťovania a vracia sa do Dunajskej Stredy. „Z nových tvári ste mohli vidieť iba našich odchovancov Špaka a Vojtoviča, ktorí sa vrátili z hosťovania v Trebišove. Trénuje s nami aj dorastenec Sidor. V utorok sa vrátil Španiel Casado,“ podotýka Šoltis, ktorý si je vedomý, že ešte niekto môže odísť. „Klub je nastavený tak, že žije aj z predaja hráčov. O našich hráčov je po úspešnej sezóne záujem takže sme zvedaví, koho neudržíme a s kým budeme môcť počítať aj naďalej. Určite, keď prídu odchody, budeme realizovať aj príchody. Topánka nás tlačí hlavne v útoku, kde by sme potrebovali posilniť, keďže odišli Sulley s Tounkarom a zrejme odíde aj Zacharkiv,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Španiel Jose Casado sa vrátil s novým účesom.

Prípravné zápasy MFK Zemplín:
Utorok 25. júna: Michalovce - Poprad.
Sobota 29. júna: Kisvárda FC - Michalovce.
Utorok 2. júla: Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš.
Štvrtok 4. júla: DVSC Debrecín - Michalovce (dvojzápas).
Sobota 13. júla: Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz (generálka).
*termíny zápasov sa v priebehu prípravy ešte môžu upravovať.

Začali prípravu:
Brankári: Kira, Dehtiar, Dráb.
Hráči do poľa: Turík, Danko, Žofčák, P. Kolesár, Petro, M. Kolesár, Grič, Trusa, Zacharkiv, Vojtovič, Špak (obaja návrat z hosťovania v Trebišove), R. Begala a Sidor (príchod z dorastu), Casado.
Chýbali: Kountouriotis, Diarra, Rota, Carillo (všetci sa k tímu pridajú v priebehu týždňa).



Uverejnené: 18.06.2019 14:03:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.