files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanka Nicol Čupková premiérovo najlepšou hokejistkou Slovenska

Pri príležitosti nedeľňajšieho Galavečera zameraného na 90 rokov organizovaného hokeja na Slovensku sa v Bratislave uskutočnilo aj slávnostné vyhlásenie Hokejistu roku 2019. Dočkali sa aj Michalovce, keďže premiérovo si tento honor odniesla Nicol Čupková, slovenská hokejová reprezentantka a hráčka Agidel Ufa.

Čupková sa v sezóne 2018/2019 stala víťazkou ruskej WHL. Vo finálovej sérii s Petrohradom (3:0 na zápasy) zaknihovala päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie. Slovenská reprezentantka bola v aktuálnej sezóne druhou najproduktívnejšou hráčkou družstva so ziskom 44 kanadských bodov za 20 gólov a 24 asistencií, zahrala si dokonca aj v Zápase hviezd. V Ufe pôsobí už šiestu sezónu, predtým obliekala dres Slovana Bratislava.

Nicol Čupková na snímke s manažérom HK Mládež Michalovce Jozefom Kužmom (foto hk mládež)

Po šiestykrát sa stal Hokejistom roka zadák Bostonu Bruins Zdeno Chára, ktorý sa tak vyrovnal Mariánovi Hossovi. Za najlepšieho brankára bol zvolený Chárov spoluhráč Jaroslav Halák, najlepším obrancom je premiérovo Erik Černák z Tampa Bay Lightining, no a post najlepšieho útočníka sa ušiel Tomášovi Tatarovi z Montrealu Canadiens. Najlepším hráčom do 20 rokov je Adam Liška (Slovan Bratislava), najlepším trénerom Craig Ramsay, ktorý viedol slovenskú reprezentáciu. Za najlepšieho rozhodcu bol vyhlásený Peter Stano.



Uverejnené: 24.06.2019 10:54:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.