files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Samuel Salonen berie pôsobenie v Dukle ako novú výzvu

Michalovská Dukla Ingema nechce byť vo svojej nováčikovskej sezóne v najvyššej Tipsport lige iba do počtu. Aj preto vedenie klubu s trénerom Miroslavom Chudým robí všetko preto, aby skvalitnili káder. Na zmluvách sa dohodli už so siedmimi legionármi. Jedným Rusom, jedným Američanom, dvoma Kanaďanmi a troma hráčmi z Fínska.

Súčasťou tímu bude aj útočník z krajiny tisícich jazier Samuel Salonen. „Hovoril som so svojim bývalým spoluhráčom Konsta Mesikämmenom, ktorý podpísal s Michalovcami ešte skôr, než ja. Potom som sa dostal do kontaktu s tímom a veci sa už posúvali veľmi rýchlo,” poznamenal k svojmu príchodu pre stránku timeout.sk 25-ročný Salonen.

Ten v nedávno skončenej sezóne odohral v druholigovom KeuPa HT iba pätnásť zápasov so solídnou bilanciou trinástich kanadských bodov (3+10). Potom ho zastavilo vážne zranenie. „Poranil som si koleno a zranenie bolo pomerne vážne, čo si žiadalo operáciu. Mal som však čas na rehabilitácie, takže teraz je už všetko v poriadku,” zdôraznil fínsky útočník, ktorý tam bude na rovnakej štartovacej čiare ako ďalšia posila Dukly, útočník Peter Boltun, ktorý pre zmenu kvôli operácii kolena vo vlaňajšej sezóne neodohral ani jeden zápas.

Michalovce budú pre tohto hráča vôbec jeho prvým pôsobiskom mimo rodného Fínska. „Myslím si, že je to liga s veľa skúsenými hokejistami a dúfam, že tomu tak bude aj v nasledujúcej sezóne. Od Michaloviec mám vysoké očakávania aj z dôvodu, že som počul o našich skvelých fanúšikoch!” odpovedal na otázku o očakávaniach dúfajúc, že mu angažmán na Slovensku prinesie úspech. Pri pohľade na štatistiky je jasne vidieť, že Salonen patrí medzi produktívnych útočníkov. Už medzi juniormi patril k lepším hokejistom a nie je žiadnym tajomstvom, že mnoho hráčov zo severských krajín a predovšetkým z Fínska sa čím ďalej, tým viac dostáva do najlepších hokejových líg sveta ako NHL, či KHL. Aj na medzinárodnej úrovni patria Fíni medzi absolútnu špičku a tak je dopyt po hráčoch z tejto krajiny pochopiteľný. „Áno, myslím, že Tipsport liga ma môže posunúť vyššie. Chcel som novú výzvu, aby som sa mohol rozvíjať ako hráč, ale aj ako človek a teraz prišla šanca. Odteraz je na mne, aby som sa stal čo najlepším,” dodal pre timeout.sk Samuel Salonen.



Uverejnené: 02.07.2019 09:20:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.