files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa odštartovala s jednou novou tvárou

V pondelok 15. júla podvečer odštartovali prípravu na novú sezónu hádzanárky Iuventy Michalovce. Nový tréner Peter Dávid už nemá k dispozícii slovenské reprezentantky Veronika Habánková či Tatianu Fiľkovú Trehubovú, oproti minulej sezóne chýba aj krídelníčka Dijana Mugošová. Z nových tvári sa na prvom tréningu objavila iba mladučká Ukrajinka Burdinová. Iuventa sa už dnes presúva na sústredenie do Liptovského Jána, kde pobudne do konca týždňa. Po návrate sa bude pripravovať v domácich podmienkach, v auguste už prídu na rad herné previerky. Káder podľa slov predstaviteľov klubu ešte uzavretý nie je, v riešení sú tri, či štyri hráčky.

Sústredenie na známom mieste

Už po šiestykrát absolvujú hádzanárky Iuventy sústredenie v Liptovskom Jáne. Tam našli v minulosti výborné podmienky na trénovanie a nič na tom nechcel meniť ani nový šéf realizačného tímu Peter Dávid. „Prípravu sme odštartovali prvým tréningom v pondelok v našej hale. Od utorka ideme do Liptovského Jána, kde nás čaká kondičná aj herná časť. Ráno sa budeme venovať kondícii, poobede zase prídu na rad herné veci. Mojou úlohou je rýchlo spoznať družstvo. Doteraz som bol totiž ako súper Iuventy a musel som sa pripravovať z iného uhla pohľadu,“ podotýka nový kormidelník Iuventy, ktorý v posledných troch rokoch viedol český Most.

Herné previerky v Michalovciach, Lubine a Baia Mare

V auguste Michalovčanky tradične absolvujú herné previerky. Opäť ich čakajú nároční súperi. Tentoraz sa zúčastnia troch turnajov. Na úvod ich čaká domáci Memoriál Tomáša Jakubča (piatok 9. august až nedeľa 11. august), následne sa zúčastnia turnaja v poľskom Lubine a generálku absolvujú v rumunskom Baia Mare. „Zatiaľ ešte súperov okrem domáceho turnaja nepoznáme. Bude sa to kryštalizovať v priebehu týchto dní či týždňov. Už teraz ale môžeme povedať, že nás čakajú tri náročné turnaje, na ktorých si zmeriame sily so silnými protivníkmi, ktorí nás určite dobre preveria,“ konštatuje športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik. Na jeho slová nadväzuje aj Peter Dávid. „Je to veľmi dobre naskladané. Ja chcem hrať v príprave ťažšie zápasy, chcem vidieť dievčatá vo väčšej záťaži. Aj prípravné zápasy mi určite pomôžu lepšie spoznať družstvo.“

Dve zmeny v realizačnom tíme, jedna nová tvár na tréningu

Realizačný tím Iuventy má po roku opäť nového šéfa. Po Petrovi Hatalčíkovi sa novým hlavným trénerom stal Peter Dávid. Bývalý tréner slovenskej mužskej reprezentácie, Tatrana Prešov či Baníka Most si za svojho asistenta vybral Jána Lajčáka. Novicom v realizačnom tíme je masér Jakub Soták, ktorý prichádza na miesto Martiny Kasakovej. Na jej pozíciu fyzioterapeuta sa presúva Peter Baňacký. V kádri veľa zmien nenastalo. Odchody Fiľkovej – Trehubovej, Habánkovej či Mugošovej boli avizované už dlhšie, z nových tvári tréner privítal na prvom tréningu akurát mladučkú Ukrajinku Anastasiu Burdinovú. „Ide o ľavé krídlo s ročníkom narodenia 2001. Má určitý potenciál, no treba na nej pracovať,“ zdôrazňuje k novej posile športový riaditeľ Ján Beňadik, podľa ktorého káder uzavretý ešte nie je. „V riešení ešte máme príchod troch či štyroch hráčok. Ku kádru sa budúci týždeň pripojí aj Martina Pustá, ktorá je momentálne s reprezentáciu do 19 rokov na majstrovstvách Európy.“

Boli na prvom tréningu: Iryna Jablonská, Katarína Muliková (návrat z hosťovania v Prešove) – Patrícia Wollingerová, Vladimíra Bajčiová, Nikoleta Trúnková, Vladimíra Kišiková, Adriana Holejová, Bibiana Štefaníková, Michaela Štefanová, Miriam Kakaščíková, Iryna Kompaniecová, Miriam Milenkyová, Ela Savko, Simona Rovňáková, Ivona Michalcová (všetky štyri príchod z dorastu), Anastasia Burdina (naposledy pôsobila v Chersone).

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2019 10:40:16
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.