files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v Pohári EHF proti švajčiarskému Spono Eagles

Hádzanárky Iuventy Michalovce nastúpia v prvom kole Pohára EHF proti švajčiarskemu Spono Eagles. Rozhodol o tom utorkový žreb, ktorý sa konal vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie. Prvý zápas by sa mal hrať v termíne 7. – 8. september v Michalovciach, odveta o týždeň neskôr vo Švajčiarsku. Mimochodom, pôjde o prvú európsku pohárovú konfrontáciu Iuventy s tímom z krajiny syrov. V prípade postupu by zverenky trénera Petra Dávida narazili na francúzsky Nice, ktorého dres oblieka aj bývalá slovenská reprezentantka a hráčka Michaloviec Martina Školková.

Spono Eagles v minulej sezóne obsadil vo švajčiarskej lige štvrté miesto. Sezónu predtým slávil majstrovský titul. „O našom súperovi v prvom kole Pohára EHF už máme nejaké informácie. Získal som ich od svojej bývalej hráčky, ktorá vo Švajčiarsku pôsobí. Tá mi spomínala, že Spono je veľmi kvalitný celok. Vlani obsadil štvrté miesto iba vinou toho, že mal v závere sezóny veľa zranených hráčok. Keď by som to mal zhodnotiť v globále, žreb nám neprisúdil najťažšieho súpera, no ani najľahšieho. Boli tam aj lepšie možnosti,“ podotkol na margo utorkového žrebu tréner Iuventy Michalovce Peter Dávid.

V minulej sezóne Iuventa v prvom kole hrala dvakrát doma. S holandským majstrom Otto Work Force VOC Amsterdam totiž nastala dohoda. Pokúsi sa vedenie klubu o ňu aj tentoraz? „Ešte na to odpovedať nevieme. Uvidíme, dnes si spolu sadneme a následne kontaktujeme švajčiarsky klub. V každom prípade to bude pre naše mladé družstvo obrovská motivácia vyradiť švajčiarsky tím a postúpiť do druhého kola, kde by nás čakal francúzsky Nice aj s Maťou Školkovou,“ poznamenal pre náš portál športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik. Takto ďaleko už nechcel pozerať tréner slovenského majstra. „Nepozerám dopredu ani o jeden deň. My sa teraz musíme sústrediť na Spono Eagles, ktoré má podľa mojich informácii veľmi kvalitné družstvo. Na Nice môžeme myslieť až potom, keď budeme v prvom kole úspešní. Teraz je cieľom nášho omladeného družstva dobre sa pripraviť na Spono Eagles. Máme na to krátky čas, ani nie dva mesiace,“ dodáva Peter Dávid, ktorý so svojim tímom práve dnes, čiže v utorok odišiel na sústredenie do Liptovského Jána. 

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2019 15:32:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.