files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplíne uvidia diváci majstrov dvoch krajín, majú sa na čo tešiť

Po piatich rokoch došlo k oživeniu futbalového turnaja hráčov do 17 rokov Michalovce Cup. Organizátorom sa to podarilo v čase, kedy sú Michalovce Európskym mestom športu. Možno aj to zavážilo, prečo sa rozhodli oživiť turnaj, ktorý mal cveng v celej Európe. Veď víťazom z posledných dvoch ročníkov je kráľovský Real Madrid. Ten síce na šiestom ročníku štartovať nebude, no turnaj bude mať opäť prestížne obsadenie Postarajú sa o to dva španielske klubové giganty FC Sevilla a hlavne FC Barcelona. Sparingom im budú grécky Olympiakos Pireus, poľský Legia Varšava a okrem domáceho MFK Zemplín Michalovce bude Slovensko zastupovať aj Dunajská Streda. O turnaji sme sa porozprávali s manažérom mládeže MFK Zemplín a jedným z organizátorov Marekom Zahorčákom.

n Zahorčák, po piatich rokoch dochádza k oživeniu turnaja Michalovce Cup. Prečo sa po roku 2014 turnaj už neorganizoval a prečo ste ďalší ročník naplánovali práve po päťročnej odmlke?

„Hlavným dôvodom je ten, že sa stali Michalovce Európskym mestom športu. My sme týmto turnajom chceli prispieť k tomu, aby cveng Európskeho mesta športu bol ešte výraznejší. Keďže sme pred štyrmi rokmi postúpili do Fortuna ligy, tak sa väčšia pozornosť a viac finančných zdrojov nasmerovalo do prvého mužstva. To bol dôvod, prečo sme v turnaji nepokračovali.“

Poďme k jeho začiatkom. Čo bolo zámerom klubu, aby vytvoril takýto turnaj?

„Keďže základom nášho klubu je práca s mládežou, chceli sme zabezpečiť pre našich mládežníkov čo najlepšiu medzinárodnú konfrontáciu. Turnaj vo svojich začiatkoch mal skromné obsadenie, zmena nastala v čase, keď sa mi podarilo predať Atilu Vargu a Jakuba Hromadu do Juventusu Turín. Pri osobných stretnutiach s vedením Juventusu sa nám podarilo dostať na turnaj tento taliansky veľkoklub. Juventus odštartoval plejádu veľkoklubov, ktoré sa zúčastňovali a zúčastňujú tohto turnaja.“

Príchodom k letným mesiacom začal Michalovce Cup naberať poriadny cveng. Ktorý z veľkoklubov bolo naň pozvať najťažšie?

„Určite FC Barcelona a Real Madrid, ktorí si každoročne vyberajú z veľkého množstva turnajov. Zúčastňujú sa na dvoch ročne. Som rád, že Michalovce Cup je jedným z nich. Chcem poďakovať svojim španielskym kolegom za pomoc pri zabezpečovaní  účasti týchto gigantov.“

Opäť sa vám podarilo do Michaloviec pritiahnuť veľkokluby. Fanúšikov bude lákať hlavne FC Barcelona, no ani FC Sevilla, Legia Varšava či grécky Olympiakos Pireus nie sú na zahodenie. Mimochodom, ako dlho trvá presviedčanie takýchto veľkoklubov?

"Príprava takéhoto turnaja trvá približne rok. Nie je to o nejakom presviedčaní, ale o kontaktoch a vzťahoch s ľuďmi v štruktúrach týchto veľkoklubov. Chcem upriamiť pozornosť nielen na Barcelonu, ktorá tu príde v najsilnejšom zložení, ale aj na FC Sevilla, jednu zo štyroch najsilnejších akadémii v Španielsku. Olympiakos Pireus je aktuálnym majstrom Grécka v tejto vekovej kategórii a Legia Varšava je rovnako majstrom Poľska v kategórii U17. DAC je klub, s ktorým máme veľmi dobré vzťahy. Vybudoval nádhernú akadémiu a je jedným z najprogresívnejších klubov na Slovensku. Fanúšikovia si prídu určite na svoje."

Vyhovuje vám súčasný formát so šiestimi tímami?

"Áno, je to osvedčený formát a v rámci našej infraštruktúry turnaj s väčším počtom účastníkov ani nie je možný."

Môžu na turnaji zažiariť aj nejakí hráči z domáceho tímu?

"Určite áno. Verím, že sa to viacerým chlapcom podarí. To je aj jeden z dôvodov prečo tento turnaj organizujeme."

Na poslednom ročníku sa viacerí fanúšikovia sťažovali na cenu vstupeniek. Aké budú ich ceny tentoraz a odkedy, a kde si ich môžu záujemcovia zakúpiť?

"Ceny sme oproti poslednému turnaju znížili, pohybujú sa v rozmedzí od 1 - 5 euro za denný lístok (denne sa odohrajú 2 zápasy). Pevne veríme, že toto ľudové vstupné pritiahne na štadión veľa fanúšikov špičkového futbalu. Zakúpiť si ich môžu buď na štadióne, alebo v predajnej sieti Ticketportál."

pb



Uverejnené: 21.07.2019 09:17:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.