files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania po žilinskej lekcii z efektivity: Trojgólová prehra je pre nás až príliš krutá

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nemajú za sebou najideálnejší štart do svojej piatej sezóny v najvyššej Fortuna lige. Na domácom trávniku totiž v sobotňajšom prvom kole podľahli MŠK Žilina hladko 0:3, keď všetky tri góly inkasovali už v prvom dejstve. Snaha sa Michalovčanom rozhodne nedá uprieť, aktivitu mali hlavne v druhom polčase na svojich kopačkách. Jasne sa ale ukázali vypuklé problémy najvýchodnejšieho fortunaligistu. Sú to úzky káder a chýbajúci útočník.

„Vieme, že ich máme. Je to ale naša kuchyňa. Verím, že sa čím skôr začnú riešiť,“ podotýka Anton Šoltis, ktorého tímu chýba hrotový útočník. V sobotu sa na tomto poste predstavil mladík Matej Trusa. Ten nehral zle, nabehal kilometre, no chýbal tomu pokoj v koncovke. „Potrebujeme to doplniť kvalitou. Aj keď proti Žiline podal Matej dobrý výkon, nie je to typický útočník. Opakujem, máme svoje problémy a ja verím, že sa v najbližšom čase začnú riešiť,“ dodáva k tejto téme michalovský lodivod.

Keby v tretej minúte Stanislav Danko mieril z ideálnej parkety lepšie a rozvlnil by sieť, zápas by sa určite vyvíjal inak. Hneď o niekoľko sekúnd navštívili hostia po prvýkrát v zápase michalovskú šestnástku a bol z toho gól Demiriho. V dvadsiatej minúte to zopakovali a na svete bol gól Bernáta, no a v poslednej minúte vypili Michalovčania kalich horkosti až do dna, keď po viacerých menších chybách inkasovali do tretice z kopačky Králika. „Boli prakticky trikrát v našej šestnástke a dali nám tri góly. Síce sme v druhom polčase zvýšili aktivitu, zatlačili ich, no gól sme nedali. V šatni bol po prvom polčase trošku „vietor“. Herne to nebolo z našej strany zlé, no dostávame ľahké góly, na čo sme doplatili,“ poznamenal po zápase jeden z najlepších Michalovčanov na ihrisku Jakub Grič.  

V poli sa Michalovčania Žiline vyrovnali. Navyše, mali viac šancí, gól by ale nedali asi ani do rána. „Dostali sme góly po našich chybách. Prvý polčas nás strašne mrzí. Nemyslím si, že sme boli horší až o tri góly. Takáto prehra je pre nás až príliš krutá,“ konštatuje Stanislav Danko, ktorý mal na kopačkách dva góly. V prvom polčase v tretej minúte mieril málo razantne iba do Holecových rukavíc, na začiatku druhého polčasu jeho strelu brankár „Šošonov“ vytlačil na rohový kop. „Osobne ma to strašne mrzí, pretože to boli dobré šance. Verím, že v ďalších zápasoch sa nám bude dariť viac a prídu aj moje góly,“ pokračuje Stanislav Danko.

Tréner Anton Šoltis svoj tím po prehre nehanil. Svojim zverencom snahu uprieť rozhodne nemohol, chýbala im ale efektivita v šanciach. Presná tá, ktorú ukázali Žilinčania... „Súper nás potrestal z efektivity. Trojgólová prehra po prvom polčase bola pre nás krutou, ale futbal sa hrá na góly. V druhom polčase sme sa ešte chceli vrátiť do zápasu, mali sme aj šance, opäť sme ale pri efektivite v koncovke. Teší ma, že sme sa do šancí dostali, no potrebujeme vylepšiť koncovku. Potrebujeme byť efektívnejší, tak ako bola u nás Žilina,“ zdôrazňuje michalovský lodivod. Jeho zverenci opäť inkasovali z prvej šance súpera. Podobne to bolo aj v prípravných zápasoch. Náhoda? „Nemyslím si, že je to v koncentrácii. Chlapcov sme na dobrý začiatok upozorňovali. Urobili sme ľahké chyby, za ktoré nás súper potrestal.“

Aj v minulej sezóne nemali „žlto-modrí“ najideálnejší štart do sezóny. Po desiatich kolách boli dokonca na poslednom mieste. Potom sa však rozbehli a výsledkom bolo konečné piate miesto. „Liga je dlhá, čaká nás ešte 31 zápasov. Ja verím, že sa postupne zomkneme a po doplnení kádra budeme lepším tímom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2019 12:19:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.