files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Opravy ciest na Zemplíne

Cesta III/3661 v smere od Lastoviec cez intravilán obce Michaľany až po križovatku Kazimír-Luhyňa bola dlhodobo v dezolátnom stave, opravovaná nebola 26 rokov. Problémy spôsobovali hlavne časté záplavy, ktoré boli spôsobené zlým odvodnením cesty. K lokálnemu zaplavovaniu dochádzalo najmä na hlavnej križovatke v obci. Vodičov potrápili aj výtlky či pokles vozovky.

Košický samosprávny kraj sa preto na jar tohto roka pustil do jej opravy. Takmer kilometer dlhý úsek si vyžiadal 120-tisíc eur, ktoré župa financovala zo svojho rozpočtu. Okrem nového asfaltu prešiel opravou aj most a vymenené boli priepusty. Pokračujeme v napĺňaní stanovených cieľov zrekonštruovať zanedbané cesty v kraji. Táto komunikácia prešla naposledy väčšou opravou v roku 1993, takže urgentne potrebovala nový asfaltový koberec. Verím, že jej opravou sa opäť o čosi zvýši bezpečnosť na našich cestách a prispeje to aj k rozvoju turizmu v tejto lokalite,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Michaľany a ich okolie sú územím na križovatke medzi viacerými atraktívnymi turistickými cieľmi - neďaleko sú nádherné lesy Miliča aj slovenský Tokaj. Na skok odtiaľ aj je do maďarskej časti Slanských vrchov (Zempléni-hegység). O nutnosti rekonštrukcie hovorí aj starosta obce Michaľany, Zoltán Tarbaj: Rekonštrukciu tejto cesty bolo potrebné urobiť už dávno. Sme radi, že sa vďaka Košickému samosprávnemu kraju konečne zrealizovala, pretože cítime zodpovednosť voči obyvateľom Michalian a okolitých obcí.Vynovená komunikácia je prínosom aj pre turistov.“

V opravách ciest na Zemplíne chce Košický kraj pokračovať. V letných mesiacoch by sa mala začať napríklad oprava cesty medzi obcami Bajany a Lekárovce,medziVyšným a Nižným Nemeckým,cesty v intravilánoch obceZávadka, mesta Veľké Kapušany, či v obci Lesné. „Okrem toho štartujeme aj ďalšie projekty opráv ciest, na ktoré získal kraj peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu. Rekonštrukcie sa dočká takmer osem kilometrov dlhý úsek medzi Michalovcami a Sobrancami, či o kilometer dlhší úsek vedúci od Michaloviec cez Veľké Kapušany až po Kráľovský Chlmec. Celkovo by sme na Zemplíne mali v najbližších týždňoch opraviť viac ako 22 kilometrov ciest,“ informoval Trnka.



Uverejnené: 22.07.2019 10:08:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.