files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Humennom nový hokejový klub, bude hrať prvú alebo druhú ligu?

Aj keď je už koniec júla, momentálne nepoznáme hrací systém v najvyššej hokejovej súťaži Tipsport lige. Je to kvôli tomu, že stále nie je jasná situácia okolo Slovana Bratislava, ktorý sa takisto prihlásil do najvyššej hokejovej súťaže. Podobne sú na tom aj tímy z prvej ligy. V nej už nebude účinkovať rezerva Nových Zámkov a ani MHK Humenné. Na dve voľné licencie sú traja záujemcovia. Žiar nad Hronom, Púchov a novovzniknutý klub HC 19 Humenné. Všetko bude jasné až po ZOKu, ktorý sa uskutoční začiatkom augusta.

Humenský hokej na júnovom kongrese SZĽH, kde sa volil nový prezident, zastupoval Peter Ždiňák. Ten po decembrových turbulenciách bol na čele vtedajšieho MHK a pod jeho vedením sa tímu mužov podarilo zlé časy prežiť a dokonca postúpiť do play-off, kde „levy“ nestačili na Dubnicu, ktorej podľahli 2:3 na zápasy. „V decembri som vyhovel požiadavke primátora mesta, zimu sa nám podarilo dohrať aj s účasťou v play-off, čo hokejový fanúšik ocenil. Činnosť vtedy pokračovala pod hlavičkou MHK Humenné, aj keď už so značnými obmedzeniami, lebo postupne na povrch vyplávali obrovské podlžnosti. V súčasnosti MHK Humenné síce existuje, ale je „mŕtvym“ klubom, nik s ním nechce mať nič spoločné, ako náhle by sme sa tvárili, že sme jeho nástupníkmi, hneď sa objavia veritelia, začnú chodiť, vyklopkávať... Preto sme zvolili cestu nového, úplne čistého klubu, s názvom HC 19 Humenné. Názov taký, lebo „MHK, HK, HKM,...“ tu už boli, z ministerstva nám návrhy stále vracali späť, takže voľba padla na HC a „19“ je rokom vzniku 2019. Je to občianske združenie a predpokladom fungovania je, že nebude mať nič v nájme, ako to mal MHK Humenné. Vtedy vznikali problémy. Dostávali síce enormné sumy peňazí, pričom si ale neplnili povinnosti, ktoré mali, čiže revízie, platby a podobne. Takéto „manko“ opätovne vznikať už nemôže, schválené financie pôjdu len na činnosť klubu, ktorá musí byť rýdzo korektná, inak to hráči ani tréneri či poskytovateľ dopravy nebudú ochotní akceptovať,“ povedal pre Podvihorlatské noviny predseda HC 19 Humenné Peter Ždiňák. Týždenník ďalej informuje, že podpredsedom klubu je Peter Mižák a členom Tomáš Šudík.

Ako informujú Podvihorlatské noviny HC 19 Humenné je riadnym členom SZĽH, aj keď sa to udialo na poslednú chvíľu... „Prihlášky do súťaží pre sezónu 2019/2020 mali byť podané do 30. mája 2019, my sme ešte 25. mája neboli členom SZĽH. Rýchle jednania, vybavovania v Bratislave, 27. mája nás prijali za člena a 28. mája som podal za HC 19 Humenné prihlášku do 1. ligy, ale aj do 2. ligy. Právny nárok na 1. hokejovú ligu totiž nemáme, sme nový klub, nie nástupnícky po MHK Humenné a podľa stanov SZĽH novovzniknutý klub začína činnosť od 2. hokejovej ligy. Do prvoligovej prihlášky sme uviedli, že dlh MHK Humenné na štartovnom vo výške 6 000 eur v prípade poskytnutia prvoligovej licencii garantujeme pre SZĽH uhradiť. Ešte stále nevieme, ako to bude, ani kongres otázku obsadenia 1. hokejovej ligy nerozlúskol, na starosti to bude mať nový Výkonný výbor SZĽH," pokračuje Ždiňák.

 

Z uplynulej sezóny ostávajú v prvej lige dve voľné miesta – po Humennom a Nových Zámkoch B. Sú ale tri tímy, ktoré sa do 1. ligy hlásia: Púchov, Žiar nad Hronom a Humenné. „Hrať sa hokej isto bude, avšak ani ja ešte neviem či prvá alebo druhá liga. Aby existovala stále aj prvoligová možnosť, podal som prihlášky dve, robíme všetko, aby vyššia súťaž v Humennom ostala.“ A ako by mal vyzerať realizačný tím, či káder? „Od konca uplynulej sezóny sme s trénerom v kontakte, prvú ligu trénovať príde. Samozrejme hráčsky problém nastať môže, lebo nie sme jediný hokejový klub, ťažko oslovovať hokejistov, keď neviete, akú súťaž budete hrať. Čo sa financií týka, máme schválených 80 000 eur v prípade účinkovania v 1. hokejovej lige, prisľúbených máme značný počet sponzorov, čo mi dáva vieru, že by sme túto súťaž uhrali. Síce skromne, bez veľkých rečí, ale korektne, bez dlhov,“ dodal Peter Ždiňák.



Uverejnené: 24.07.2019 10:41:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.