files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vypíšu v Michalovciach konkurz na strelca?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neodštartovali svoju piatu sezónu v najvyššej Fortuna lige najlepšie. Po domácej prehre 0:3 so Žilinou sa vyskytlo viacero otáznikov. Tým najväčším je, kto nahradí odchádzajúcu štvoricu útočníkov?

 

Tréner Anton Šoltis momentálne nemá k dispozícii ani jedného hráča na hrot. Hosťovania skončili Tounkarovi so Sulleyom (ten je už v Senici), zmluvu skončila Regálimu a k ukončeniu zmluvy došlo aj pri Ukrajincovi Zacharkyvovi. Na hrote sa počas prípravy pohyboval kapitán Igor Žofčák a ešte iba stále osemnásťročný Matej Trusa, ktorý dostal šancu aj proti Žiline. Ten výkonom nesklamal, bola aktívny, pohybom si pýtal loptu, dostával sa do šancí. Na druhej strane, jasne sa ukázalo, že je to skôr stredopoliar, ako útočník. „Matej podal dobrý výkon. Nehral na svojom poste, no miesto na ihrisku si zastal. My ale potrebujeme na hrot útoku väčšiu kvalitu. Potrebujeme to čím skôr doplniť. Verím, že sa niečo v najbližších dňoch udeje,“ poznamenal na margo aktuálneho problému tréner najvýchodnejšieho fortunaligistu.

Michalovčania sa vo svojom prvom tohtosezónnom zápase nevytiahli. Síce sa v poli Žilinčanom vyrovnali, tí ich potrestali lekciou z efektivity. „Vieme, že momentálne nemáme hráča na hrot útoku. Matej si svoje miesto zastal. Za prehru môžeme všetci. Do šancí sa vieme dostať, no máme problém s efektivitou. Ako sa majú premieňať šance nám ukázali Žilinčania,“ zdôraznil po zápase jeden z najlepších Michalovčanov Jakub Grič a na jeho slová nadviazal Stanislav Danko, ktorý mal dve či tri dobré gólové šance. „Koncovka nám vôbec nevychádzala. Ja sám so mal tri dobré šance. Raz som loptu zle trafil, raz som trafil protihráča, raz ma zase vychytal brankár. V koncovke to musíme do budúcnosti zlepšiť. Je jedno kto dá gól. Len nech ich začneme dávať.“

Osemnásťročný mladík Trusa chce hrať tam, kde ho potrebuje mužstvo. „Na hrote útoku sa mi hrá dobre. Som najbližšie k bráne, odkiaľ mám väčšiu šancu dať gól. Kde ma tréneri dajú, tam odovzdám maximum,“ cituje oficiálna stránka klubu Mateja Trusu, ktorý v súboji so Žilinou pocítil tvrdosť mužského futbalu. Spomienkou pre neho po strete so stopérom Kašom budú štyri stehy na hlave. "Cez polčas sa mi trošku točila hlava, ale cítil som, že to nie je nič vážne, preto som sa sám pýtal pokračovať v hre ďalej.“

Tak, či onak, michalovský MFK Zemplín má svoje problémy. Nie sú iba v útoku, kde aktuálne nemá tréner Šoltis okrem mladíka Trusu inú alternatívu. Zmeniť by to mali najbližšie dni, kedy by vedenie klubu malo dotiahnúť sľúbené posily. Zatiaľ totiž oproti jarnej časti tím zaznamenal iba odchody. Síce zo základnej zostavy odišli iba dvaja, či traja hráči, aj ostatní, čo odišli ale boli platnými členmi kádra. Tlačili z lavičky na tých, čo hrávali pravidelne. Takých momentálne v kádri niet a niet tak konkurencie (nechceme ani písať, že môžu prísť aj zranenia...). Keď sa to nezmení a káder sa neokysličí, môžu tí, čo ostali zaspať na vavrínoch. A to sa stať nemôže!

Peter Brendza



Uverejnené: 24.07.2019 14:33:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.