files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

SHOW No Limits!

 

Počas tohto týždňa majú aj Michalovčania možnosť prísť navštíviť „Najväčší Moderný Czechcirkus“- RomanzA. Po piatich rokoch sa opäť predstaví publiku a všetkých, ktorí zavítajú pod jeho šapitó, čakajú vystúpenia na tej najvyššej úrovni.

 

Na čo sa môžete tešiť?

Podľa slov principála Alberta Tříšku: „U nás vždy byl a je duší cirkusu klaun. Na něm je představení založeno.“ Nie len na klaunov sa môžete tešiť, ale aj na artistov, komikov, zvieratá a samozrejme na top atrakciu „Globe of death – Glóbus smrti“. Ide o šou, ktorá sa vôbec prvýkrát predstaví divákom na Slovensku. Do glóbusu smrti si trúfnu iba skúsení jazdci, pretože aj tá najmenšia chyba ich môže prísť veľmi draho.


Na slovíčko s principálom cirkusu RomanzA

Principálovi cirkusu RomanzA, Albertovi Tříškovi, sme položili zopár otázok, na ktoré nám s úsmevom odpovedal. Boli sme zvedaví nie len na ich aktuálne vystúpenie, ale aj samotný život cirkusanta.

Kde všade ste už vystupovali?  Vystupovali sme už v celej Škandinávii, Francúzsku, Nemecku, Belgicku, Holandsku, ale aj v Japonsku, Mongólsku a USA.

Ako by ste jednoducho charakterizovali váš cirkus?  Ako najjednoduchšie? No predsa náš cirkus je kráľovský, pretože kráľ môže býť len jeden.

Odkedy sa vy osobne venuje cirkusu? Ja s cirkusom žijem. Som s ním už prakticky od narodenia.

Čo pre vás znamená?  Je to bacil ktorého sa nezbavíte.

Čo vás láka na živote cirkusanta?  Najlepšie na tom je, že spoznávate stále nových ľudí, nové tváre a nové krajiny. To naozaj stojí za to.

Kde hľadáte svojich účinkujúcich a koľko máte momentálne členov? Najčastejšie si ich vyberáme na festivaloch v Monaku a v Monte Carle. Momentálne máme 20 stálych členov, ktorí s nami cestujú a predvádzajú svoje umenie.

Dočítala som sa, že ste  „najväčší humánny cirkus“, mohli by ste priblížiť, čo to znamená?  Je to jednoduché, znamená to, že mi trápime  ľudi a nie  zvieratá, ako politici.

Na záver iba pripomíname, že v Michalovciach cirkus RomanzA rozloží svoje šapitó, na Obchodnej ulici pri Lagúne, už tento týždeň. Predstavenia : utorok-piatok (7.9.-10.9.) vždy o 18.00 hod., v sobotu (11.9.) o 15.00 hod. A v nedeľu (12.9.) iba o 11.00 hod. .

Veronika Kmecová

 

 



Uverejnené: 07.09.2010 08:51:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.