files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prajné Zlaté Moravce im prvý bod a gól nedopriali

Aj keď Michalovčania tomu chceli zabrániť, história sa opakuje. Po troch kolách najvyššej futbalovej Fortuna ligy je MFK Zemplín podobne ako vlani na poslednom mieste v tabuľke. Zverenci trénera Antona Šoltisa nielenže prehrali vo všetkých troch úvodných dueloch, ale dokonca nezaznamenali ani gól.

V Zlatých Moravciach, kde sa im predtým výrazne darilo a prvýkrát prehrali iba v lanskej sezóne, nezachytili opäť úvod zápasu. V tretej minúte ešte čaroval Kira pri šanci Ďubeka, na priamy kop kapitána ViOnu zo siedmej minúty ale už nemal nárok. Stalo sa tak už v treťom ligovom zápase v rade, že v prvej desaťminútovke inkasovali. Tentoraz prehrali 0:1. „Neviem, čím to je,“ pokrčil plecami tréner Anton Šoltis. „Hráčov sme na to upozorňovali. Neviem, čomu to pripísať, či nejakej naivite, alebo čomu. Stále na to upozorňujeme a stále sa to opakuje. V prvých desiatich, pätnástich minútach riešime veci veľmi zložito. Hráči by mali hľadať jednoduchšie riešenie situácii. Stále hľadajú futbalovú stránku, no niekedy sa to dá riešiť jednoduchšie,“ pokračuje michalovský lodivod.

Strelecké a bodové suchoty pokračujú

Vlani piaty tím najvyššej súťaže tak opakuje tie isté chyby z minulej sezóny. Aj vtedy sa všetko budovalo za pochodu a výsledkom toho bolo, že Michalovčania na prvé víťazstvo čakali až do siedmeho kola a až do jedenásteho okupovali posledné miesto v tabuľke, na ktorom sú aj tentoraz. Po troch kolách majú na svojom konte nula bodov a nula svieti aj v ich kolonke strelených gólov... „Nie je to nič príjemné, musíme ale pracovať ďalej. Potrebujme rozšíriť a skvalitniť káder. Nejakí hráči už prišli, nejakí majú ešte pribudnúť. Keď chceme pomýšľať na to, aby sme sa posúvali vyššie, musíme skvalitniť káder, pretože to, čo je tu teraz nestačí.  Máme problémy v hornej zóne. Nefunguje nám stred, máme problémy v krídelných zónach, aj v útoku. Sme na túto situáciu ale zvyknutí, pretože sme v nej každý polrok,“ podotýka michalovský tréner, ktorý v sobotu v Zlatých Moravciach prvýkrát využil služby gréckeho kridelnika Popovitscha. Ten po striedaní zvýšil ofenzívnu aktivitu Michalovčanov. „Spolu s Hovhannisyanom sa postarali o to, že sme v ofenzíve ožili. Od toho ale striedania sú. Myslím, že môže byť prínosom. Má rýchlosť aj techniku. Ukázal sa veľmi dobre.“

Dvanásť zápasov bez víťazstva

Po troch prehrách na úvod sa pomaly ale isto začínajú dostávať Michalovčania pod tlak. Ten síce tréner Šoltis nepripustil, na druhej strane ale sám dobre vie, že budúcu sobotu ich od 19.00 hod. čaká so Senicou šesťbodový zápas. „Senica je veľmi nepríjemný súper. Je nečitateľný, podobne ako my sa aj oni teraz dávajú dokopy. My sa určite budeme snažiť o to, aby body ostali doma. Potrebujeme ich,“ rozhovoril sa Šoltis na margo najbližšieho súpera Zemplínčanov, ktorí v lige aj s minulou sezónou nevyhrali už sedem zápasov. „Verím, že sa zranení Turík so Žofčákom dajú dokopy, pretože v Moravciach nám chýbali. Na víťazstvo čakáme už dosť dlho. Spolu s prípravou je to dokonca dvanásť zápasov. Je na čase ho získať. Podstatné totiž je, aby sme začali bodovať a zbytočne sa nedostali pod taký tlak, pod akým sme boli vlani. K tomu potrebujeme začať bodovať,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.08.2019 13:28:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.