files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Real Madrid obhájil prvenstvo, El Clasico bez víťaza

V našom mini seriáli o futbalovom turnaji dorastencov Michalovce Cup sme plynulo prešli od zimných mesiacov organizácie až do leta. Minule sme si predstavili históriu štyroch ročníkov, teraz prichádzame na piaty, ktorý bol svojou účasťou najvýznamnejší zo všetkých. Do Michaloviec v roku 2014 opäť prišiel obhajca prvenstva Real Madrid. Jeho vyzývateľom sa okrem iných stal aj jeho najväčší španielsky rival FC Barcelona a pri Laborci sa tak odohralo slávne El Clasico, mimochodom ako prvé v sezóne 2014/2015.

Súboj gigantov bez víťazstva

Oboch španielskych gigantov zaradili organizátori do A. skupiny, kde im sparingov robili domáci hráči MFK Zemplín. V B. skupine sa predstavil ďalší španielsky gigant FC Valencia, po roku sme prišla aj poľská Legia Varšava a šesticu účastníkov doplnila Dukla Praha.

Domáci hráči, na čele s viacerými, ktorí v súčasnosti buď obliekali alebo obliekajú dres prvého tímu (Vajs, Bednár, M. Kolesár, Dráb, P. Kolesár) sa súperov zvučných mien vo svojej skupine nezľakli. S Barcelonou v otváracom zápase, ktorý navštívil aj vtedajší tréner reprezentácie Ján Kozák, po polčase remizovali 1:1, v druhom dejstve však dvakrát inkasovali a  prehrali 1:3. Aj proti Realu Madrid vyrovnali na 1:1, nakoniec ale prehrali 1:4. O víťazovi v skupine sa rozhodlo v El Clasicu, ktoré skončilo remízou 2:2. Víťazom skupiny sa tak o jeden gól stal Real Madrid. V druhej skupine sa víťazom stala podľa očakávania Valencia.

Real obhájil prvenstvo

Finálový súboj španielskych celkov sa niesol v réžii „bieleho baletu“. Ten zvíťazil 2:0 a obhájil tak celkové prvenstvo. Aj tretie miesto ostalo v Španielsku, keď Barcelona porazila Legiu Varšava 4:1. Na piatom mieste skončili domáci futbalisti, ktorí porazili Duklu Praha po remíze 2:2 na pokutové kopy.

Piaty ročník futbalového turnaja bol ozajstným vyvrcholením. Organizátori tu pritiahli európsku špičku do sedemnásť rokov a turnaj navštívili aj viaceré osobnosti futbalu na Slovensku. Osobnosti by sme našli aj v kádroch jednotlivých tímov. Veď za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Carlos Alena, ktorý sa momentálne hryzie do základnej zostavy Barcelony. Veríme, že šiesty ročník, ktorý štartuje už v utorok, bude takisto kvalitný a zúčastnia sa na ňom ďalšie budúce hviezdy svetového futbalu.

Výsledky A. skupina: MFK Zemplín Michalovce - FC Barcelona 1:3 (1:1), Real Madrid - FC Barcelona 2:2 (0:1), MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid 1:4 (1:3).

Tabuľka A. skupina
1. Real Madrid 2 1 1 0 6:3 4
2. FC Barcelona 2 1 1 0 5:3 4
3. MFK Zemplín Michalovce 2 0 0 2 2:7 0

Výsledky B. skupina: FC Valencia - FK Dukla Praha 1:0 (1:0), FK Dukla Praha - Legia Varšava 0:3 (0:1), Legia Varšava - FC Valencia 0:2 (0:0).

Tabuľka B. skupina
1. FC Valencia 2 2 0 0 3:0 6
2. Legia Varšava 2 1 0 1 3:2 3
3. Dukla Praha 2 0 0 2 0:3 0

Zápas o 5. miesto: MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Praha 2:2 (2:1), na strely zo značky PK 3:1.
Zápas o 3. miesto: FC Barcelona - Legia Varšava 4:1 (2:0).
Finále: Real Madrid CF - Valencia CF 2:0 (0:0).

Konečné poradie 5. ročníka Michalovce Cupu: 1. Real Madrid CF, 2. Valencia CF, 3. FC Barcelona, 4. Legia Varšava, 5. MFK Zemplín Michalovce, 6. FK Dukla Praha

Najlepší hráči jednotlivých družstiev:
Dukla Praha - Pavel Řepa
Michalovce - Peter Kolesár
Legia Varšava - Mateusz Leleno
FC Barcelona - Carles Aleňa Castillo
Valencia - Ismael Martínez Muela
Real Madrid - Oscar Rodriguez Arnaiz

Najlepší brankár turnaja: José Javier Belman Calvo (Real Madrid)
Najlepší hráč turnaja: Carles Aleňa Castillo (FC Barcelona)
Najlepší strelec turnaja: Álvaro Martin Alcántara (Real Madrid) - 3 góly



Uverejnené: 06.08.2019 08:56:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.