files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán Danko zavelil k postupu dvoma gólmi

V stredu 14. augusta na pôde piatoligového Krásnohorského Podhradia vstúpili do bojov o Slovnaft Cup futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Lanský finalista sa príliš nepotrápil. Aj s viacerými hráčmi z lavičky totiž zvíťazil hladko 6:0 a postúpil do tretieho kola národného pohára.

Na výhre 6:0 sa gólmi podieľali piati hráči. V prvom polčase načali piatoligistu Armenčan Hovhannisyan spolu s Brazílčanom Bezerrom, v druhom polčase sa do čierneho trafili Peter Kolesár, Kountouriotis a dvakrát Stanislav Danko, ktorý si pri neúčasti Igora Žofčáka navliekol na ruku kapitánsku pásku. „Cieľ, ktorým bol postup do tretieho kola sme splnili a to je asi najdôležitejšie konštatovanie. Teraz nás čaká víkend a súboj na pôde silnej Dunajskej Stredy,“ podotýka Stanislav Danko, ktorý v posledných dvoch ligových zápasoch kvôli zdravotným problémom chýbal v zostave trénera Šoltisa.

Tréner Šoltis postavil viacerých hráčov z lavičky, tých nosných zrejme šetril na nedeľňajší súboj 5. kola Fortuna ligy na pôde Dunajskej Stredy. „Šancu dostali viacerí hráči, ktorí príliš nehrávali a takisto aj noví hráči v kádri, ktorých sme chceli vidieť v akcii. Mohli sme možno ešte streliť viacej gólov, chýbal nám ale kľud vo finálnej fáze. S postupom ďalej sme spokojní,“ zdôraznil po stretnutí tréner Michalovčanov.

Minuloročná jazda Michalovčanov v Slovnaft Cupe trvala dlhšie ako niektorí očakávali. Zemplínčania sa zastavili až pred bránami finále, do ktorého ich nepustila Žilina. Aké sú ich ciele v tejto sezóne? „Budeme sa snažiť opäť dostať čo najďalej. V treťom kole budeme hrať proti víťazovi zápasu Medzev – Slávia TU Košice, takže opäť budeme favoriti. Momentálne máme širší káder, takže pohár budeme využívať aj na to, aby si zahrali tí, ktorí v lige šancu nedostanú. Keď sa nám podarí dostať až do semifinále, tak ako tomu bolo minulý rok, tak budeme iba radi. Prioritou je pre nás ale liga. Slovnaft Cup nedávame na vedľajšiu koľaj, na druhej strane, potrebujeme do zápasového diania zapojiť aj tých hráčov, ktorí v lige hrávajú menej a pohárové zápasy sú preto pre nás vítané,“ pokračuje Šoltis. K ambíciám v Slovnaft Cupe sa vyjadril aj Stanislav Danko. „Chceme v ňom ísť čo najďalej ako sa bude dať. Dvakrát sme už boli v semifinále a bol by som rád, keby sme možno túto latku teraz pozdvihli a postúpili do finále.“

FK Krásnohorské Podhradie - MFK Zemplín Michalovce 0:6 (0:2)
Góly: 30. Hovhannisyan, 39. Bezerra, 54. Danko, 62. P. Kolesár, 71. Danko, 78. Kountouriotis.
Žltá karta: 67. Luko.
Rozhodovali: I. Kozák - Benko, Béreš.
Divákov: 760.
FK: Salai - Kun, I. Oravec, Kiss (56. Bošela), Luko, Erdofalvi, M. Seman (70. Benedik), Kardoš, Kovács, Rencsok, Mészner (60. M. Smrek).
MFK ZEMPLÍN: Dehtiar - M. Kolesár, Grič, Špak, Bekir (46. Popovitsch) - P. Kolesár, Begala (58. Pásztor), Danko, Mavretič, Bezerra (67. Kountouriotis) - Hovhannisyan.



Uverejnené: 15.08.2019 09:44:18 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.