files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý zápasový test dlhodobých maródov dopadol výborne

Svoje prvé zápasy po dlhodobejších zraneniach odohrali dvaja hráči HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí sú výrazne spätý s nováčikom Tipsport ligy. Proti Debrecinu (4:2) po vystrábení sa z operácie achillovej päty si prvýkrát súťažne obula korčule defenzívna opora tímu Daniel Hančák a po viac ako roku sa po operácii kolena v zápase predstavil aj odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun, ktorý posilnil Duklu v minulých týždňoch.

Menšiu zápasovú pauzu mal Daniel Hančák. Zdravotné patálie skúseného, už 35 ročný zadáka, ktorý je v Michalovciach od roku 2015, sa začali počas finálovej série s Martinom. Po jednom zo súbojov si zranil koleno, ktoré ho vyradilo nielen z finálovej série, ale aj z barážovej proti Žiline. Nakoniec sa koleno dalo do poriadku bez operácie. Tej sa ale rodený Spišiak nevyhol. Počas prípravy na novú sezónu sa mu totiž roztrhala „achillovka“ a pri druhom zranení už musela prísť operácia. „Aj keď som nehral zhruba pol roka, na ľade som sa cítil dobre. Chalani mi pomohli. Keďže sme vyhrali, tie pocity zo zápasu sú ešte lepšie,“ poznamenal po stretnutí s maďarským účastníkom najvyššej súťaže Hančák. Ten podľa slov trénera Miroslava Chudého veľmi chcel proti Debrecinu hrať. „Zápasový rytmus mi už chýbal. Každý chce radšej hrať, ako iba trénovať. Keďže som nehral od februára, na zápas som sa tešil.“

Skúsený michalovský zadák si po deviatich rokoch znova zahrá v slovenskej najvyššej súťaži. Po pôsobeniach v bratislavskom Slovane či v Trenčíne tentoraz bude hájiť oranžovo-čierne farby michalovských „líšok z Ingemy“. „Čo stretávam ľudí v meste, každý sa na Extraligu teší. Je tu taký hokejový boom, čo je veľmi dobré. Aj z nás hráčov sa každý teší na to, že si zahráme medzi slovenskou elitou. Uvidíme ako sa nám bude dariť. Myslím si, že pripravený fyzicky budeme dobre. O to sa neobávam. Ostali sme tu z minulej sezóny viacerí, prišli aj niektorí noví hráči. Sami sme zvedaví, ako nám to pôjde,“ zdôrazňuje Hančák, ktorého teší aj konfrontácia s jeho bývalým Slovanom Bratislava. „Samozrejme, že sa na tento duel teším. Keď som bol v Slovane, zakaždým sa na nás každý chcel vytiahnuť. Ani jeden zápas nebol jednoduchý. Určite ho budeme chcieť zaskočiť aj my. Či to bude Slovan, Trenčín, Banská Bystrica alebo Košice, nikto od nás nedostane nič zadarmo,“ presvedčivo dodáva Daniel Hančák.

Ešte dlhšiu zápasovú pauzu mal útočník Peter Boltun. Ten naposledy hral v marci 2018, kedy si v drese Košíc v závere základnej časti privodil zranenie kolena. To mu nakoniec artroskopicky vyčistili, no pri príprave na novú sezónu sa mu v ňom potrhali väzy a na rad prišla operácia. Kvôli nej vynechal Boltun celú minulú sezónu. O reštart svojej kariéry sa teraz pokúša v rodných Michalovciach. „Hlavne preto som bol možno trošku nervózny a plný očakávania,“ podotýka Boltun, ktorému operácia kolena znemožnila prvý zahraničný angažmán, na ktorom už bol dohodnutý. „Naposledy som hral ešte v marci roku 2018. Sám som bol plný očakávania, ako sa mi bude dariť. Teší ma, že sa operované koleno ani raz neozvalo. Hral som síce s ortézou, no zdá sa, že to už je v poriadku,“ pokračuje Boltun.

Aj tento michalovský rodák sa už nevie dočkať začiatku sezóny. V jeho rodnom meste je po prvýkrát takýto hokejový boom. „Verím, že vydrží čo najdlhšie,“ smeje sa Peter Boltun, ktorý sa takisto teší na zápasy proti Slovanu Bratislava, či proti svojim bývalým klubom Košiciam a Popradu. „Určite to budú pre mňa výnimočnejšie zápasy. Teším sa ale na každý jeden duel, ktorý odohrám v Michalovciach v najvyššej súťaži.“ Mimochodom, ako vníma hokejový boom vo svojom rodnom meste? „Cítim určite zvýšený záujem o hokej v mojom rodnom meste. Každý koho stretnem sa teší na Extraligu. Ja verím, že budeme predvádzať dobré výkony a ľudí nesklameme. V úvode bude určite plný štadión a bude len na nás, aby sa „plný dom“ udržal počas celej sezóny,“ dodáva na záver Peter Boltun.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2019 17:02:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.