files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčanom efektívnosť priniesla zlatý bod

Ani raz zo šiestich predchádzajúcich zápasov sa nestalo, aby futbalisti MFK Zemplín Michalovce v najvyššej súťaži zabodovali v Dunajskej Strede. Na Žitnom ostrove im doteraz ruže nekvitli. Vlani tam prehrali dvakrát 1:4 a 0:5. Tentoraz sa to ale zmenilo. V siedmom prípade sa im totiž konečne na horúcej pôde podarilo zabodovať. „Šoltisovci“ využili priaznivé okolnosti a po remíze 1:1 v piatom kole Fortuna ligy sa im opäť dýcha lepšie.

Maximálna spokojnosť

Michalovčania vedeli, že keď chcú na pôde vlani druhého tímu najvyššej súťaži uspieť, musia byť maximálne efektívni. Teda to, čo v predošlých zápasoch, okrem domáceho so Senicou, neboli. Nakoniec sa im to aj podarilo. Aj keď boli domáci lepším tímom, na remízu 1:1 im tentoraz stačila aj jedna strela do priestoru brány, o ktorú sa postarala najnovšia akvizícia v kádri, 27-ročný nigerský útočník Issa Modiba Sidibe. „Chceli sme tam konečne uspieť,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis. „Vedeli sme ale, že to bude ťažké. S dávkou šťastia sa nám to podarilo. Pri úplnej efektivite sme tam mohli aj vyhrať, ale vzhľadom na priebeh zápasu musíme brať aj bod. Súper mal dostatok šancí aj na ďalšie góly, podržal nás ale Kira. Náš výkon aj kvôli tomu, že máme veľa nových hráčov, nebol ideálny. Aj preto sme s bodom maximálne spokojní,“ pokračuje michalovský lodivod.

Našli nového strelca?

Tomu pomohol gól novej posily. Sidibe sa trafil presne už v ôsmej minúte. Potom mal v závere prvého polčasu ešte jednu sľubnú šancu, pri ktorej priestor brány netrafil. Okrem toho ale bolo vidno aj jeho nedostatky. Nedostupoval hráčov pri bránení, v ofenzíve viackrát vozil loptu miesto prihrávky. „Pri ňom sme išli do značného rizika. Trénoval s nami iba týždeň, v zápasovom rytme sme ho ani nevideli,“ uviedol Šoltis a na margo nigerského reprezentanta, ktorý by mohol nástupcom za už odišlých ďalších hráčov čiernej pleti Sulleya a Tounkaru dodal. „Jeho angažovanie sa nám vyplatilo z toho pohľadu, že dal gól. Keby premenil aj druhú šancu, mohol byť stopercentne efektívny. Na druhej strane, veľakrát sa dostal do ofsajdu. Takisto riešenia útočných kombinácii z jeho strany bolo pomalšie. Videl som aj chybičky v defenzíve. Vzhľadom ale na to, že s nami nie je ani týždeň, je to ale normálne. S tým sme aj počítali. Na niektorých veciach budeme s ním pracovať.“

Tri zápasy – desať gólov

Vlani piaty tím najvyššej súťaže čakal na prvý tohtosezónny gól skoro 400 minút. Po ňom sa ale jeho hráči poriadne rozbehli. Veď v troch zápasoch (dvoch ligových a jednom pohárovom) zaknihovali rovných desať gólov, o ktoré sa postaralo deväť strelcov. „Ja verím, že sa nám gólovo bude dariť aj v ďalších zápasoch. Túto bilanciu by som ale nepreceňoval. Šesť gólov sme dali v Krásnohorkosm Podhradí, kde sme mali povinnosť postúpiť. Už viackrát som povedal. Góly sú korením futbalu a keď ich dávate, ste úspešní,“ podotýka Anton Šoltis.

Ďalší šesťbodový zápas

Po dvoch zápasoch, v ktorých Michalovčania zabodovali sa zdá, že pohoda v mužstve stúpa. Aktuálne im patrí v tabuľke so štyrmi bodmi desiate miesto, čo vzhľadom na to, že Zemplínčania už majú za sebou konfrontácie s aktuálne troma najlepšími tímami na Slovensku, nie je najhoršia bilancia. „Z tohto pohľadu to nie je najhoršie. My sme vedeli, do čoho ideme. Odišlo nám niekoľko dôležitých hráčov, navyše sa zranil rozdielový hráč Diarra. Náš vstup po troch prehrách nebol ideálny. Predstavovali sme si to inak. Na druhej strane, bolo nás málo. Teraz sme ale dvakrát v rade zabodovali a už sa nám dýcha lepšie,“ konštatuje Šoltis, ktorý to pripisuje aj zvýšeniu konkurencie v tíme. Veď doň po začiatku súťaže pribudlo už šesť nových hráčov, navyše sa vrátil aj potrestaný Rota.

Ešte lepšie by sa Michalovčanom mohlo dýchať po sobote, kedy od 19.00 hod. privítajú na domácom trávniku Sereď. V prípade výhry by sa dostali už na miesta v tabuľke, kde sa chceli pohybovať od začiatku. „Vieme, že si týmto zápasom môžeme pomôcť. Urobíme všetko preto, aby sme získali tri body. Ako ale hovorím, liga je dlhá. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Atmosféra je už rozhodne lepšia, ako tomu bolo po troch prehrách. Verím, že to potvrdíme aj v sobotu doma. Práve s takýmito súpermi, ako je Sereď, potrebujeme doma bodovať,“ dodáva na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza (foto: dac dunajská streda)



Uverejnené: 19.08.2019 13:01:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.