files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Onedlho nás čaká zaujímavé referendum


Všetko sa zdalo tak, že po nedávnych parlamentných voľbách, najbližšie k hlasovacím urnám pôjdeme až v novembri, no všetko je inak. Už 18. septembra budeme mať znovu ten pocit, že môžeme niečo ovplyvniť. Bude sa totižto konať referendum, ktoré inicioval nováčik v našom parlamente, strana SaS.

Kedy a kde?

 

Dňom konania referenda bude sobota, 18. septembra 2010. V čase od 7.00 do 22.00 hod. budú otvorené okrskové miestnosti, kde podľa svojho trvalého bydliska budete môcť prísť odpovedať na šesť otázok.

 

6 „jednoduchých“ otázok

 

Po tom, ako sa dostavíte do hlasovacej miestnosti a predložíte platný občiansky preukaz, vám bude vydaný hlasovací lístok, na ktorom bude šesť otázok referenda. Na tie budete môcť odpovedať krížikom buď „ÁNO“ alebo „NIE“.

 

Súhlasíte s tým, aby:

 

1. NR SR zákonom zrušila povinnosť fyzických osôb a právnických osôb platiť úhradu za služby verejnosti poskytované Slovenskou televíziou a Slovenským rozhlasom?

 

2. NR SR zákonom rozšírila možnosť prejednať konanie poslanca NR SR ako priestupok na všetky priestupky podľa zákona o priestupkoch?

 

3.NR SR ústavným zákonom znížila počet poslancov NRSR na 100 s účinnosťou od nasledujúceho volebného obdobia?

 

4. NR SR zákonom ustanovila, že orgány verejnej moci môžu obstarávať osobné motorové vozidlá s obstarávacou cenou maximálne 40 tisíc eur?

 

5.NR SR ustanovila možnosť voliť poslancov NRSR a poslancov Európskeho parlamentu prostredníctvom internetu?

 

6.NR SR zákonom vyňala osoby poverené výkonom verejnej moci z možnosti uplatniť právo na odpoveď podľa tlačového zákona?

 

Hlasovanie mimo svojho bydliska

 

Ak sa v deň konania referenda nebudete zdržiavať v mieste svojho trvalého bydliska, môžete tak ako pri ostatných voľbách požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu. Žiadosť musíte podať buď osobne, prostredníctvom splnomocnenej osoby, e-mailovou poštou alebo faxom. Následne bude hlasovací preukaz vydaný buď priamo v ten deň, alebo bude poslaný poštou do vlastných rúk.

 

Oprávnený občan môže požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu do 16. 9. 2010 na MsÚ Michalovce, prízemie, kancelária č. 106.

 

Adresa: MsÚ Michalovce, Námestie osloboditeľov 30

Email: metelkova@msumi.sk

dudikova@msumi.sk

Fax: 056 62 81 429 .                  (vk)

 



Uverejnené: 10.09.2010 08:21:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.