files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víkend aj v znamení bratia vodičákov. Pre alkohol oň prišlo desať vodičov!

Až desať vodičov sa počas víkendu v Košickom kraji pred jazdou osmelilo alkoholom. Polícia ich „načapala“ a všetkým nielenže zobrala vodické preukazy, ale ich aj obmedzila na osobnej slobode. O všetkých prípadoch informuje Polícia na svojom facebookovom konte.

V piatok v skorých ranných hodinách bol 22-ročný Igor z Trhovíšť na motorovom vozidle s poruchou osvetlenia kontrolovaný v Trhovištiach hliadkou PZ. Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu, pričom mu bola nameraná hodnota 0,64 mg/l, čo je v prepočte 1,33 promile. V ten istý deň 57-ročný Ján zo Sečoviec vo večerných hodinách v Sečovciach na Obchodnej ulici riadil svoju škodovku, pričom pri kontrole hliadkou PZ mu bola nameraná hodnota 0,61 mg/l, čo je v prepočte 1,27 promile. Opakované skúšky mali stúpajúce hodnoty.

Aj 48-ročný Tomáš z Košíc – Krásnej bol v Košiciach zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ, pričom pri kontrole sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu bola mu nameraná hodnota 1,67 mg/l, čo je v prepočte 3,48 promile. 33-ročný Patrik z okresu Košice – okolie viedol svoj Passat v piatok taktiež „pod vplyvom“. Či alkohol, rýchlosť alebo iné nástrahy stáli za šmykom a následným prevrátením už skúmajú dopraváci. Určite mu však priťaží skutočnosť, že dychovou skúškou na zistenie alkoholu v dychu bola mu nameraná hodnota 1,27 mg/l, čo je v prepočte 2,65 promile.

Ďalšia porucha osvetlenia prezradila 28-ročného Mareka z Pavloviec nad Uhom, ktorý bol zastavený hliadkou PZ a podrobený dychovej skúške. Výsledok: 0,74 mg/l, čo je v prepočte 1,54 promile. Iba 21-ročný Dominik zo Spišskej Novej Vsi si v piatok povedal, že ma dostatok vodičských skúseností na to, aby viedol auto s 0,53 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,10 promile.

Aj v sobotu sa šoférovalo „pod parou“

Z pruhu do pruhu v Strážskom jazdil 21-ročný Michal z okr. Humenné, pričom pri kontrole hliadkou PZ mu bola nameraná hodnota 0,96 mg/l, čo je v prepočte 2,00 promile. Pri návrate zo Šíravy policajti kontrolovali 42-ročného Milana z Nacinej Vsi. Krajská dopravná hliadka ho podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom a to 1,06 mg/l, čo je v prepočte 2,21 promile.

V nedeľu o nič lepšie

46-ročný Rastislav z okresu Gelnica v Helcmanovciach brázdil cesty s 0,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,23 promile. Po obci Borša jazdil pod vplyvom alkoholu s hodnotou 0,75 mg/l, čo je v prepočte 1,56 promile 28-ročný Ján. 28-ročný Matúš z okresu Košice-okolie, bol v obci Slanec kontrolovaný hliadkou PZ, pričom kontrolou na požitie alkoholu mu v dychu bola nameraná hodnota 0,53 mg/l, čo je v prepočte 1,10 promile.

Všetkým bol zadržaný vodičský preukaz, boli obmedzení na osobnej slobode a vznesené obvinenie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.



Uverejnené: 26.08.2019 10:16:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.