files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske múzeum v Michalovciach otvára svoje brány pre verejnosť

Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja (KSK), po štyroch rokoch otvára svoje brány pre verejnosť. Návštevníci sa môžu tešiť na veľkolepý program pod názvom „Príbeh kaštieľa pokračuje“.

„Sme veľmi radi, že po štyroch rokoch sa podarilo dokončiť kľúčovú, druhú etapu rekonštrukcie Zemplínskeho múzea v Michalovciach a návštevníkom môžeme priestory kaštieľa znovu sprístupniť. Pozrieť si budú môcť novú multimediálnu miestnosť, či miestnosti na tvorivé dielne. Tešiť sa môžu aj na dve nové expozície, ktoré budú obsahovať súčasné interaktívne prvky a vďaka ktorým sa Zemplínske múzeum stane jedným z najmodernejších na Slovensku,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Slávnostné otvorenie kaštieľa sa bude niesť v duchu histórie. „Program sme sa snažili koncipovať tak, aby kaštieľ vyrozprával návštevníkom svoj príbeh od vzniku až po súčasnosť. Tešiť sa môžu na divadelné aj tanečné predstavenia. Osviežením bude vystúpenie „Mladí pre múzeum“, kdesa predstavia hudobné a tanečné telesá z Michaloviec a okolia. Nezabudlo sa ani na najmenších, ktorých poteší detské divadlo a tvorivé dielne,“ priblížil program riaditeľ múzea Martin Molnár. V programe vystúpi FS Zemplín, DFS Zemplínik, TS Slniečko, SZUŠ Talent – um, divadlo Cililing a ďalší.

Počas celého popoludnia bude Zemplínske múzeum sprístupnené pre verejnosť.Po prvýkrát si návštevníci budú môcť pozrieť nové interaktívne expozície, historickú a umelecko-historickú. V ďalších mesiacoch pribudne v suteréne múzea výstava archeológie a vo východnom krídle expozícia etnografie. Všetkých pozývame v sobotu 21. septembra do areálu Zemplínskeho múzea, aby sme spolu oslávili tento významný deň, nielen pre samotný kaštieľ a mesto Michalovce, ale pre celý kraj,“ dodal Molnár.

PROGRAM:

14.00 hod. Začiatok programu pre verejnosť

15.30 - 19.00 hod. Sprístupnenie kaštieľa s novými expozíciami pre verejnosť

16.30 hod. „Príbeh kaštieľa pokračuje“ (slávnostný umelecký program)




Uverejnené: 03.09.2019 12:30:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.