files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Dávid po prvej výhre v Chemkostav aréne: Konečne odchádzam z haly spokojný

Tri a pol roka viedol najväčšieho rivala michalovskej Iuventy. Peter Dávid bol v Michalovciach s českým majstrom DHK Baník Most v dvoch prípadoch neúspešný. Odchádzal teda z Chemkostav arény nespokojný. Spokojnejší už bol po sobote, kedy sa mu v michalovskej hale podarilo konečne ligové víťazstvo. Jeho Iuventa totiž zdolala nováčika súťaže HK Hodonín hladko 37:18 (20:19).

„Konečne odchádzam z haly spokojný a nie naštvaný,“ smial sa po zápase tréner Michalovčaniek, ktorý následne k sobote dodal. „My vieme, že Hodonín má úplne iné ciele. Bolo ale potrebné tento zápas zvládnuť, čo sa nám aj podarilo. Potešila ma vysoká výhra. Mali sme síce aj hluché pasáže, no odohrali sme slušný zápas. Dobre sme sa tak naladili pred náročným programom, ktorý nás čaká.“

Tréner Michalovčaniek vie o čom hovorí. Jeho zverenky totiž odohrajú za deväť dní štyri ťažké zápasy, ktoré výrazne môžu napovedať o úspechu či neúspechu v sezóne. Najskôr ich v sobotu čaká duel druhého kola MOL ligy na pôde najväčšieho slovenského rivala Šale. Následne v utorok v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú v predohrávke tretieho kola Porubu a potom už preladia na európsku pohárovú scénu. Počas víkendu v sobotu a v nedeľu ich totiž čaká domáci dvojzápas prvého kola Pohára EHF proti švajčiarskemu Spono Eagles (začiatky o 17.30 hod.). „Vedeli sme aký program nás čaká. Aj preto sme súboj s Hodonínom brali ako dobrú prípravu na tieto stretnutia,“ podotýka Peter Dávid.

Aj keď má káder Iuventy ako dvadsať členiek, proti Hodonínu nastúpil slovenský majster a obhajca prvnestva v MOL lige v dosť v oklieštenej zostave. Chýbali staršie dorastenky, ktoré sa zúčastnili ženského turnaja v Otrokoviciach, kde skončili na treťom mieste. „Na ženskom turnaji odohrali šesť zápasov, čo je určite väčšie zaťaženie, aké by mali v našom zápase s Hodonínom. Určite im to dalo viac. U nás priestor ešte dostanú. Ich čas príde,“ dodáva Peter Dávid.

Proti obhajcovi prvenstva sa postavil v Chemkostav aréne nováčik súťaže. Ten veľké oči pred duelom s favoritom nemal. „My sme to poňali ako predlženú prípravu na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú,“ zdôrazňuje tréner HK Tomáš Barta, ktorý následne k ambíciám svojho tímu dodal. „Naším cieľom je zlomiť kliatbu nováčikov. Ešte sa totiž nestalo, aby sa nováčik v MOL lige zachránil. Dvakrát ostal v súťaži iba kvôli jej rozšíreniu. My si to ako prví chceme vybojovať na palubovke.“

Peter Brendza



Uverejnené: 03.09.2019 13:50:34 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.