files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala Porubu a má tretie ligové víťazstvo

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v utorkovom predohrávanom zápase tretieho kola MOL ligy nad DHC Sokol Poruba 31:21 (16:10) a naďalej sú v spoločnej súťaži stopercentné. Strelecky sa najviac darilo kapitánke Patrícii Wollingerovej, Iryne Kompaniecovej a Vladimíre Bajčiovej, ktoré zhodne zaknihovali po šesť presných zásahov. Michalovčanky cez víkend preladia na európsku scénu. Na domácej pôde ich čaká dvojzápas prvého kola proti švajčiarskemu Spono Eagles Nottwil. Prvý duel sa odohrá v sobotu o 17.30 hod., druhý, v ktorom bude Iuventa vedená ako hosťujúci tím v nedeľu v rovnakom čase. Do reprezentačnej prestávky budú následne v hre ešte raz, konkrétne v piatok 20. septembra, kedy ich v Prešove čaká duel štvrtého kola MOL ligy.

 Obhajca prvenstva a favorit predohrávaného súboja tretieho kola Mol ligy začal ako z partesu. Michalovčanky výborne bránili a v útoku trestali každú jednu chybu súperiek. V deviatej minúte upravila z pokutového hodu Wollingerová už na 5:0, na čo lavička hostí reagovala oddychovým časom. Ten na chvíľu tlak Iuventy otupil, keďže po ňom Poruba znížila na 6:3. Vzápätí ale prišla šesťgólová šnúra domácich, ktoré viedli v 20. minúte 12:3. Poruba kontrovala troma gólmi a oddychovým časom reagovala aj domáca lavička. Time-out ich nabudil, keďže štyri minúty pred koncom prvého dejstva dávala Bajčiová opäť na rozdiel deviatich gólov (15:7). Záver polčasu však patril DHC Sokol, ktorý skorigoval na prijateľnejších 10:16. 

Aj v druhom polčase sa hralo podľa nôt michalovskej Iuventy, ktorá kontrolovala priebeh hry. Hneď v úvode išla po góloch Trúnkovej s Trifunovičovou do vedenia 18:10, po presnej strele Kompaniecovej v 35. minúte bolo 19:11. Hostky síce viackrát znížili na rozdiel šiestich, či siedmych gólov, do zápasu sa už ale nedostali. V 53. minúte po dvoch góloch Kišíkovej v rade viedla Iuventa konečne o desať gólov (29:19) a desaťgólový rozdiel ostal až do konca. Michalovčanky sa tak tretím ligovým víťazstvom dobre naladili na súboje Pohára EHF, ktoré ich čakajú tento víkend.

Iuventa Michalovce – DHC Sokol Poruba 31:21 (16:10)
Pok. hody: 6/4 – 6/5. Vylúčené: 3 – 2. Rozhodovali: Daňo a Sabol. Divákov: 600.
IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská – Kišíková 2, Trifunovičová 2, Trúnková 4, Milenkyová, Kakaščíková, Štefanová, A. Holejová 3, Wollingerová 6/2, Bajčiová 6/2, Radovičová 2, Kompaniecová 6, Savková, Rovňáková, Burdinová.
DHC SOKOL: Roháčková, Mučková, Krebsová – Mýlková 1, Dybalová, Konečná 2, Farářová, Smetková 2, Andrýsková 4/2, Polášková 7/3, Misková, Desortová, Baumbachová 2, Zemanovičová.



Uverejnené: 10.09.2019 21:44:36
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.