files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoltis po vypadnutí zo Slovnaft Cupu: Neukázali sme tímového ducha!

Prvým účastníkom najvyššej futbalovej Fortuna ligy, ktorý sa porúča z národného pohára Slovnaft Cupu je lanský semifinalista MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejší fortunaligista síce v treťom kole na ihrisku aktuálneho lídra štvrtej ligy Juh Slávia TU Košice remizoval v riadnom hracom čase 1:1, no vypadol po strelách zo značky pokutových kopov.

Tréner Anton Šoltis zvolil na štvrtoligistu improvizovanú zostavu s viacerými hráčmi, ktorí nemajú miesto v základnej zostave. To sa mu nakoniec aj vypomstilo, keďže lanskú spanilú jazdu so svojimi zverencami v Slovnaft Cupe nezopakuje. Michalovčania síce ešte v prvom polčase dokázali odpovedať Pedritom na gól Kambarova, druhý ale nepridali a nakoniec padli po jedenástkach. Ich hra ale dobrá nebola. Chýbalo to najdôležitejšie, srdce, čo ukázali hráči štvrtoligistu. „Aj preto som mal pred pokutovými kopmi nepríjemný pocit,“ zdôraznil pre náš portál tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý sa následne pustil do hodnotenia zápasu. „Chceli sme postúpiť a mali sme postúpiť! Proti štvrtoligistovi by sa patrilo, aby ligista postúpil. Futbal ale prináša aj také chvíle. Nepodali sme taký výkon, aký sme podať mali. Neboli sme draví a hladní po postupe. Domáci ukázali väčšiu túžbu. Možno aj preto sme nevedeli streliť druhý, upokojujúci gól. Tým pádom došlo k penaltám a tie sú už vabank. Košičania boli nakoniec šťastnejší. Je to škoda. Chceli sme ísť ďalej, no mali sme preto urobiť viac.“

Na ihrisku síce dominovali Michalovčania, ktorí si vypracovali prevahu aj gólové šance, no hráčom chýbal tímový duch. Košičania bojovali jeden za druhého, zatiaľ čo ligista nie. Jasne to bolo vidno aj pri penaltách. "Vysokoškoláci" ich strávili pochytaní plece pri pleci, ako jeden chlap. Možno aj preto si šťastie sadlo na nich... „Chýbal nám tímový duch. Naše mužstvo má veľa národností a možno aj preto som nemal najlepší pocit. Stále musíme pracovať na tom, aby sa ten náš tímový duch zlepšil. Zápas mi z našej strany pripadal skôr ako prípravný. To sa ale nemôže stávať! Tímový duch tam musí byť, pretože bez neho neurobíte nič. Vedeli sme, že súper pokiaľ bude cítiť šancu, bude bojovať. To na nás v utorok stačilo...,“ pokračuje v hodnotení tréner Michalovčanov, podľa ktorého ďalších slov sa mužstvo rýchlo musí otriasť. „Musíme to rýchlo hodiť za hlavu, pretože už v sobotu hráme ligový zápas proti Trenčínu a náš výkon musí byť úplne odlišný,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Slávia TU Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1) 4:3 po pok. kopoch
Góly: 16. Kambarov - 35. Martinez.
Bez kariet.
Rozhodovali: Čiernik - Benko, Vass.
SLÁVIA TU: Pangrác – Verčimák, Kosovskyi, Čabala (61. Novotný), Gere, Kambarov (82. Vysočan), Vilčko, Lancoš, Trebuňák, Maliarenko, Popovič.
MFK ZEMPLÍN: T. Dráb – Rota, Grič, D. Špak, M. Kolesár – S. Danko, Mavretič (30. Savvidis), Martínez – Kountouriotis, Hovhannisyan (72. M. Trusa), Bezerra (53. Popovits).

Peter Brendza (foto: Peter Jesenský)



Uverejnené: 11.09.2019 08:59:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.