files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský oriešok 2019

V sobotu sa v michalovskom Parku študentov uskutoční prvý ročník výstavy psíkov pod názvom Michalovský oriešok 2019. Výstava sa bude konať pri príležitosti 25. výročia kynologického klubu v Michalovciach.

Súťažiť sa bude v niekoľkých kategóriách psíkov bez rodokmeňu ako šteniatka, dorast či dospelé psíky. Výstava je pod záštitou primátora mesta Michalovce. Výstava sa koná 14.9.2019 v parku študentov a vstupné za psíka je 3 €. Termín prihasenia je do 14.9.2019. Psíky prihlásené do súťaže musia byť začipované a registrované v Michalovciach.

Zoznam športov, v ktorých sa bude súťažiť

FLYBALL

Kynologický šport- flyball je dynamický, kolektívny šport, ktorý spája rýchlosť a presnosť. Štyria psovodi so štyrmi psami tvoria družstvo, ktoré má za úlohu v čo najkratšom čase  prekonať správne štyri prekážky a priniesť loptičky z flyballového boxu (mechanické zariadenie ktoré vystreľuje loptičku). Pes vybehne na dosku boxu, čím spustí jeho mechaniku, chytí vystrelenú loptičku a aportuje ju cez prekážky späť k psovodovi. Naraz súperia dve družstvá na dvoch súbežných dráhach. Na dráhu vbiehajú  psy postupne ako v štafetovom behu. Psovod pritom zostáva za štartovou/cieľovou čiarou a povzbudzuje svojho psa k čo najrýchlejšiemu návratu. Výška flyballových prekážok sa prispôsobuje výške psa. Pričom minimálna výška prekážky je 17,5 cm, maximálna výška 35 cm. Výška prekážok pre dané družstvo je daná najnižším psom v tíme.  Flyball môžu vykonávať psy bez ohľadu na plemeno a rodokmeň. Psy sa musia navzájom dobre znášať. Základným predpokladom pre psíka vhodného pre tento šport by mal byť záujem o aport- loptičku, základná poslušnosť a hlavne radosť z behania. Tento kynologický šport má korene v Amerike a v rámci Európy sa považuje Belgicko za lídra. Bohaté zastúpenie má v Česku. Michalovce majú historickú možnosť vytvoriť prvé súťažné družstvo reprezentujúce Slovensko.

DOGFRISBEE

Kynologický šport Dogfrisbee alebo Disc Dog je flexibilný, šport kde pes a psovod tvoria jeden tím. Dá sa vybrať každému psovi na mieru podľa jeho schopností. Psovod vyhodí disk a pes ho musí najlepšie vo vzduchu chytiť. V dogfrisbee existuje niekoľko disciplín, ktoré sa delia do dvoch kategórií: Distančné disciplíny a Freestyle.

Dištančné disciplíny:

The Quadruped – súťaž v hádzaní disku do diaľky (muži a ženy súťažia zvlášť)

Time Trial- súťaž na čas (hod na vzdialenosť 20 yardov, dva úspešné hody, v časovom limite 1 minúta)

DogDartbee – súťaž na presnosť  „šípky so psom“( v časovom limite 1,5 minúty)

Super Pro Toss & Fetch – súťaž na presnosť a diaľku (hracie pole rozdelené na 5 zón, časový limit 1,5 minúty)

Freestyle – akrobatické kúsky – kráľovská disciplína dogfrisbee (skoky do výšky, preskoky cez telo psovoda, odrazy od tela psovoda, zostava originálnych prvkov má k dispozícii 10 diskov a čas 2 minúty, je sprevádzaná hudbou)

DOG PULLER

Kynologický šport dog puller je pre psa skvelá zábava, ale aj intenzívny tréning. S tréningovou pomôckou PULLER precvičíš na svojom psovi všetky svalové partie. Nový šport Dog puller vznikol len nedávno v roku 2012 a  je možnosť súťažiť v dvoch  disciplínach: Puller running a Puller jumping.

Puller running – chytanie pullera počas kotúľania (hracie pole 10 X 30 m – rozdelené na 3 časti ,čas 1,5 minúty, hodnotí sa počet chytených kruhov-pullerov v cathing zóne).

Puller jumping – chytanie pullera vo výskoku (psovod má  v oboch rukách  puller, body získava  ak pes chytí puller do zubov s dvoma, alebo všetkými štyrmi labkami vo vzduchu, ruky sa striedajú).

AGILITY

Kynologický šport Agility je skvelý šport, v ktorom pes za pomoci psovoda prekonáva prekážky na parkúre, v poradí určenom rozhodcom. Skočky, tunel, slalom, hojdačku, kladinu, šikmú stenu a iné. Psovod beží celý čas popri psovi, preto je dôležité, aby sa pes naučil rýchlo vnímať jeho signály a to aj v prípade, že je „nadšený z okolitého ruchu“. Agility je šport nielen o naučení sa preskakovať či prekonávať prekážky, je to aj o rýchlosti a presnosti. A pes, ktorý toto všetko zvládne najlepšie sa stane víťazom.




Uverejnené: 13.09.2019 09:11:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.