files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský hokejový Messi si šancu váži, verí, že prvý gól ho veľa stáť nebude

Svoj premiérový štart v sezóne premenil hneď na gól. Útočník HK Dukla Ingema Michalovce Radoslav Mesaroš spolu s Danielom Hančákom nastúpili prvýkrát na ligový zápas v nedeľu v Detve. V piatom kole Tipsport ligy sa totiž tréner Chudý rozhodol pozmeniť zostavu a jeho voľba padla práve na nich. A urobil dobre. Zatiaľ, čo Hančák fyzickou hrou na úzkom klzisku robil domácim obrovské problémy, Mesaroš strelil nesmierne dôležitý druhý gól na konci prvej tretiny, ktorým otupil začínajúci tlak Podpoľancov a bol pevným základom pri výhre 4:0.

Pre michalovského „Messiho“ to celkom prvý extraligový gól ale nebol. Jeden totiž dosiahol v sezóne 2017/2018 v drese slovenskej dvadsiatky, keď sa presadil proti Trenčínu. „Nedeľňajší si vážim určite viac. Bol prvým za materský klub a veľmi som sa z neho tešil,“ zdôrazňuje 21-ročný, bez troch centimetrov dvojmetrový útočník. Ten ešte teraz nevedel povedať, koľko ho bude prvý extraligový gól za Michalovce stáť. „Pokladník Marek Mašlonka mi ešte nehovoril nič. Ja ale verím, že zaváži, že to nebol prvý gól v Extralige, takže veľkú sumu platiť nebudem,“ smeje sa Mesaroš.

To, že premiérový štart premenil na prvý gól môže byť pri rozhodovaní trénera Chudého veľmi dôležitý fakt. Odchovanec michalovského hokeja si uvedomoval, že šancu, ktorú dostal musí využiť. „Samozrejme, že áno. Je nás viac, každý chce hrať. Uvedomujem si ale, že nie všetci sa na ľad dostaneme, preto, keď dostanem šancu, musím bojovať o ďalšiu. Ja verím, že som trénera presvedčil, že si zaslúžim aj ďalšie. Keď ich dostanem, budem makať, aby som zostal v zostave čo najdlhšie,“ zdôrazňuje strelec druhého gólu Dukly v Detve. „Či bol najdôležitejší, to neviem povedať. No určite bol dôležitý, pretože domáci sa dvoma presilovkami dostali na koňa. Peťo Galamboš mi to krásne prihral a pre mňa už nebol problém brankára prekonať,“ dodáva ešte k zápasu pod Poľanou Mesaroš.

Hokejový ošiaľ pociťuje všade

Michalovce momentálne žijú hokejom a pociťujú to aj samotní hráči. O to viac to cítia rodení Michalovčania. „Samozrejme, že áno. Známi ma stretávajú a pýtajú lístky,“ s úsmevom na perách reaguje Mesaroš a následne k hokejovému boomu pri Laborci dodáva. „Pociťujem ho všade. Je to tak už druhý rok, odkedy sa opravil štadión. Ľudia tu majú radi hokej a našou povinnosťou je, aby sme ich bavili a aby chodili na zápasy čo v najväčšom počte. Všetci vidíme, že ten divák je s nami. Že je naším šiestym, či siedmym hráčom. Jednoducho ich nemôžeme sklamať a v každom zápase musíme ísť naplno. Divák si to za povzbudzovanie rozhodne zaslúži.“

Slovan obrovským lákadlom

Michalovčania klesli po utorkovej výhre Miškolca v Banskej Bystrici na tretie miesto v tabuľke. Aj tak sa ale nováčik stále vezie na priaznivej hokejovej vlne. V nedeľu privíta na svojom štadióne najočakávanejšieho súpera Slovan Bratislavu (začiatok už o 17.00 hod.). Dlhoročný účastník KHL je lákadlom pre diváka na každom slovenskom štadióne a výnimkou zrejme nebude ani ten michalovský. „Ja osobne sa veľmi teším na tento zápas. Verím, že opäť dostanem šancu. Keď sa tak stane urobím všetko preto, aby sme vyhrali. Zdolať Slovan je obrovským lákadlom,“ zdôrazňuje stále mladý útočník Dukly. Podľa jeho slov vôbec nie je dôležité, že Michalovčania po týždňovej pauze môžu vyjsť z tempa. „Určite nie! Ide o Slovan a to je zvýšená motivácia. Všetci sa posnažíme o to, aby body ostali doma a po prvýkrát Slovan odchádzal z ľadu súpera bez víťazstva,“ naráža v závere „Messi“ na to, že „belasí“ v tejto sezóne vyhrali všetky tri zápasy u súperov.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.09.2019 10:04:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.