files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako ovplyvní hokejový ošiaľ Slovan Bratislava?

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce dosiaľ lámu predsezónne prognózy. V prvých piatich kolách najvyššej Tipsport ligy vôbec nepôsobia ako fackovací panák a zdá sa, že zatiaľ sa ich netýka ani platenie nováčikovskej dane. Zverenci trénera Miroslava Chudého zvíťazili v štyroch z piatich zápasov a zatiaľ im patrí parádne tretie miesto v tabuľke.

Podľa očakávania si na prvé zápasy v hojnom počte nachádza cestu na štadión aj divák. Tribúny sa spojili s hráčmi a vytvorili jednoliaty celok, cez ktorý sa zrejme v sezóne bude prechádzať veľmi ťažko. Proste, každý súper sa bude musieť nadrieť, aby si z Michaloviec doniesol body. Áno je pravdou, že Dukla hrala proti tímom z absolútnej špičky iba proti Nitre a trápiacemu sa Popradu. Tie pravé zápasy pravdy ju čakajú až teraz. Na druhej strane, jedenásť bodov je parádny zisk z prvých piatich duelov.

Ešte viac ako bodový zisk tešia výkony Michalovčanov. Tí sa hlavne v domácom prostredí vypli k výborným výkonom a získali tak skalpy lanského finalistu a semifinalistu. Ba čo viac, ešte viac hrial ich výkon v nedeľu v Detve, kde absolútne ovládli ľad, odkiaľ sa v minulosti body ľahko nenosili. Skrátka, michalovská Dukla v Extralige zatiaľ pôsobí nie ako nováčik, ale ako ostrieľaný harcovník. No a najviac tešia plné tribúny. Tie sa ale čakali. V Michalovciach je ten pravý hokejový boom a je len na hráčoch, klube, vedení, ako ho využijú vo svoj prospech. V klube sa snažia na Extraligu prispôsobiť všetkým. Začali podmienkami na štadióne, ktoré sa výrazne zlepšili, pokračovali kádrom, ktorý zase prešiel poriadne do kvality. No a tentoraz pokračujú aj oficiálnym fanklubom, kde sa po voľbách zvolilo nové vedenie, ktoré je ochotné spolupracovať a participovať na tom, aby sa michalovský hokej posúval ďalej. Všetky atribúty musia ťahať za jeden koniec povrazu, čo sa teraz stalo.

A dokedy potrvá hokejový boom? No bodaj by trval čo najdlhšie. Bodaj by si fanúšik nachádzal cestu na štadión počas celej sezóny, bodaj by hráči počas celej doby zbierali body a hrali o vrchnejšie priečky v tabuľke, bodaj by nováčikovskej dane zaplatili najmenej. Bodaj by si každý na Slovensku povedal, že Michalovce sú pre Extraligu prínosom. A keby sa podarilo play-off, tak štadión by zrejme bolo potrebné nafúknuť. „Fúkať“ ale budú musieť možno aj v nedeľu. Veď do Michaloviec zavíta Slovan Bratislava. Uvidíme, čo prinesie zvýšenie vstupného na tento zápas a takisto aj fakt, že ho odvysiela RTVS (kvôli tomu bude začiatok zápasu už od 17.00 hod.). Mimochodom, bude to prvý zápas, ktorý Dukla vo svojej novodobej histórii odohrá aj pred televíznymi kamerami.

Bude dopyt väčší ako ponuka? Zdá sa, že áno! Veď aj napriek zvýšeniu vstupného o sto percent sa lístky minuli behom pol hodiny! Michalovčania to dali na Košice. Aj tam prišlo na duel s belasými k zvýšeniu vstupného, no štadión to vonkoncom nepocítil. Prišiel aj tak plný dom, ktorý belasých posielal všade inde, len nie späť do hlavného mesta (verme, že Michalovčania sa zachovajú inak...). Uvidíme však, čo to spôsobí s divákom, ktorý v Michalovciach už aj tak vynakladá za športové podujatia veľa finančných prostriedkov. V sobotu bude dokonca aj futbal. A dať dokopy skoro dvadsať eur (pre jedného, to nehovoríme o rodinách s deťmi...) iba za vstupné na tieto zápasy je fakt dosť...

Peter Brendza



Uverejnené: 26.09.2019 18:59:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.