files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v Košiciach odolávala dve tretiny, nakoniec prehrala 0:3

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce utrpeli druhú tohtosezónnu prehru, keď na ľade HC Košice v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke prehrali 0:3. Zverenci trénera Miroslava Chudého tak v priebežnej tabuľke klesli na štvrté miesto. Najbližšie sa predstavia doma,keď v piatok 4. októbra o 17.30 hod. privítajú Nové Zámky.

Východoslovenské derby, ktoré malo nečakane aj nádych boja o prvú priečku, ovládli v prvej tretine Michalovčania. Tí sa síce najskôr oťukávali s „košickým letiskom“, zhruba od polovice časti ale boli lepším tímom. Od deviatej do jedenástej minúty doslova zavreli v pásme domácich oceliarov, ktorí nevedeli, kam skôr skočiť. Obrovské šance spálili Linet, Safaralejev aj Vorobjev. Košický tréner Peter Draisaitl okamžite reagoval oddychovým časom. Ani vo zvyšnom čase sa však jeho zverenci neschopili a tak nemal Filip Surák, ktorý po prvýkrát v sezóne naskočil za Adama Trenčana, veľa práce.

Od druhej tretiny sa ale karta začala otáčať. Košičania zrejme mali v šatni poriadny prievan, pretože do druhej tretiny nastúpilo v bielych dresoch úplne iné mužstvo. Surák musel byť ihneď v pohotovosti. S prvými dvoma šancami súpera si poradil, s treťou v 23. minúte už nie. Gól padol po chybe michalovskej defenzívy, ktorej domáci zobrali puk a Pavel Klhúfek otvoril skóre. Košičania po góle ožili a skórovať mohli aj o niekoľko sekúnd, Chovan ale neprekonal už položeného Suráka. Tréner Dukly Miroslav Chudý reagoval na začiatok druhej časti oddychovým časom, ktorý na chvíľu tlak domácich otupil. Hneď po ňom mohol vyrovnať Mašlonka, sám pred Košarišťanom však pálil iba do reprezentačného golmana. Šance sa následne striedali na oboch stranách, góly už ale v tejto časti nepadli.

V tretej tretine už ľad košickej Steel arény naplno ovládli domáci hráči. Tí boli lepší vo všetkých smeroch a pevným krokom tak kráčali k víťazstvu. V 41. minúte išiel na trestnú lavicu Lalancette a jeho vylúčenie potrestal gólom Marcel Haščák. Tým dostal lídra tabuľky ešte viac na koňa. A keď v 47. minúte Jokeľ prestrelil Suráka, za stavu 3:0 bolo vymaľované. Domáci si ešte do konca duelu vypracovali niekoľko šancí, ktoré už ale na gól nepremenili. Aj napriek videla takmer zaplnená Steel aréne parádny hokej, o ktorý sa pričinili obe strany.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 23. Klhůfek (Skokan, Bezúch), 43. Haščák (Skokan, Chovan), 47. Jokeľ (Suja, Koch)
Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Štefik - Stanzel, Beniač, 6736 divákov
HC: Košarišťan - Koch, Slovák, Repe, Bučko, Růžička, Čížek, Cibák - Haščák, Chovan, Majdan - Bezúch, Skokan, Klhůfek - Belluš, Bortňák, Rapáč - Jokeľ, Suja, Milý
HK DUKLA INGEMA: Surák - Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjev, Kolba, Bdžoch, Zekucia - Mašlonka, Lalancette, Juusela - Hričina, Galamboš, Hvila - Giľák, Linet, Safaraleev - Hamráček, Toma, Chalupa - Borov.



Uverejnené: 01.10.2019 23:17:35

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623