files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Surák si extraligový debut užil, nechutil mu akurát konečný výsledok

Ôsme tipsportligové kolo prinieslo v Košiciach nielen to pravé východoslovenské hokejové derby, ale trošku nečakane aj priamy súboj o lídra tabuľky. Od domácich oceliarov sa čakalo, že sa budú pohybovať na špici tabuľky, od nováčika HK Dukla Ingema Michalovce už menej. Súboj o prvé miesto nakoniec dopadol výsledkom 3:0 pre favorizovaných Košičanov, všetko ale mohlo byť inak...

V prvej tretine totiž mali viac z hry Michalovčania. Keby po nej viedli jedna či dva nula, nikto by sa čudovať nemohol. „Keby sme strelili gól, je úplne iný zápas. Šance sme na to určite mali. Aj za stavu 1:0 pre nich sme nastrelili tyčku. Skrátka, dnes nám to do brány nechcelo padnúť a to rozhodlo,“ povzdychol si kapitán Dukly Marek Kolba. „Nevyužité šance v prvej tretine síce mrzia, no čakajú nás aj iné prvé, či druhé tretiny. Stále je len začiatok ligy. Pozitívom pre nás môže byť, že sme si ukázali, že sme konkurencieschopní aj na klziskách najväčších favoritov. Za predvedený výkon v Košiciach sa hanbiť nemusíme,“ pokračuje michalovský kapitán.

Zemplínčania nakoniec doplatili na nevyužité gólové tutovky. Od druhej tretiny totiž na ľad v bielych dresoch vstúpilo úplne iné mužstvo. Košičania zapli na plné obrátky a po góloch Klhúfka, Haščáka a Jokeľa zobrali opraty zápasu do svojich rúk. „Aj napriek tomu, že sme prehrali, nemôžeme byť nespokojní. Ľudia si totiž prišli na svoje. Videli parádny hokej, o ktorý sme sa pričinili aj my. Príčinou našej prehry bolo, že sme nestrelili gól. Bez neho sa vyhrať nedá. V prvej tretine sme ich zaskočili. Ako hovorím, keby sme strelili prvý gól my, je iný zápas. My sme svoje šance nevyužili, Košičania áno, preto vyhrali,“ dodáva ešte k zápasu Marek Kolba.

Extraligovú premiéru zažil v Steel aréne michalovský brankár Filip Surák. Odchovanec spišskonovoveského hokeja doteraz kryl chrbát Adamovi Trenčanovi. V Košiciach dostal prvú extraligovú šancu a rozhodne nesklamal. „Mne osobne moja premiéra v najvyššej súťaži chutila. Nechutí mi akurát konečný výsledok,“ smeje sa 23-ročný brankár, ktorý kryl 28 striel oceliarov. Toho neprekvapilo, že mu dal tréner Chudý dôveru práve v zápase o prvé miesto v tabuľke. „Ani nie. Ja som sa do brány tešil. Nemal som čo stratiť. Debut v najvyššej súťaži pred vypredanou Steel arénou. Čo iné som si mohol priať? Iba lepší konečný výsledok,“ pokračuje Filip Surák.   

Momentálne michalovská brankárska dvojka vníma svoju situácia v tíme s chladnou hlavou. „Všetci vieme, že Adam Trenčan je jednotka. Chytá spoľahlivo, je oporou tímu. Mojou úlohou je ho podporiť a v prípade potreby za neho zaskočiť. Tak to bolo aj teraz v Košiciach. Myslím si, že som si svoju úlohu splnil,“ zdôrazňuje Surák. Ten verí, že prídu pre neho aj ďalšie extraligové šance. „Ja verím, že prídu aj ďalšie a pripíšem si aj prvé víťazstvo,“ smeje sa na záver Filip Surák, ktorý doteraz chytal iba v materskej Spišskej Novej Vsi.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.10.2019 14:07:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.