files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odpočívajte v pokoji, maestro!

Streda 2. október je veľmi smutným dňom pre českú a slovenskú hudobnú scénu. Vo veku osemdesiatych rokov totiž zomrel jeden z najslávnejších spevákov v týchto dvoch krajinách, božský Karel Gott.

Karel Gott sa v Michalovciach predstavil naposledy v nedeľu 4. októbra 2015, teda na dva dni presne pred štyrmi rokmi. Michalovčanom sa v Chemkostav aréne predstavil presne po dvadsiatich rokoch. Dodajme len, že „božskému Kájovi“ tlieskala takmer do posledného miesta zaplnená Chemkostav aréna.

Na úvod divákov navnadila predskokanka Michalovčanka Nika Karch, ktorá zaspievala aj svoj najväčší hit Čerešne. Potom už prišiel na rad hudobný mág, ktorý spolu so speváčkou Dáshou doprevádzajúcou kapelou BOOM!BAND! Jiřího Dvořáka zaspievali všetky hity tejto speváckej legendy. Nechýbala teda Lady Carneval a takisto ani známa Dám delovou ránu. Zhruba dvojhodinový koncert splnil všetko, čo od neho diváci očakávali, keďže zaplnená Chemkostav aréna Gotta a jeho skupinu viackrát odmenila búrlivým potleskom. Naprázno neodišiel ani samotný umelec. Ten okrem viacerých kvetov od fanúšikov dostal od primátora mesta Viliama Zahorčáka, pod záštitou ktorého sa koncert konal, futbalový dres MFK Zemplín Michalovce. Dres s číslom 12 podpísali všetci hráči vtedajšieho nováčika Fortuna ligy, ako aj realizačný tím.

Karel Gott pôsobil na scéne viac ako 50 rokov. Je držiteľom 39 slávikov, vlastnil okolo 60 zlatých platní, 2 strieborné platne, 7 diamantových platní. Počas svojej kariéry predal viac ako 135 mil. nosičov, vydal okolo 400 platní, nahral viac ako 2600 piesní z toho okolo 300 duetov.

Viac bohužiaľ nestihne. Od stredy totiž už nie je medzi nami. Odpočívajte v pokoji, maestro!



Uverejnené: 02.10.2019 19:02:49
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.