files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na nešťastnú prehru musia zabudnúť, favorita chcú prekvapiť

Prvú porážku v tejto sezóne utrpeli v stredu v predohrávanom zápase šiesteho kola MOL ligy hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie okúsili prehru v „ostrom“ zápase po viac ako pol roku a opäť to bolo v Moste. V súboji majstrov, ktorý mal nádych boja o prvú priečku, totiž prehrali na ihrisku najväčšieho rivala tesne 25:26.

Na prehru obhajcu prvenstva to ale dlho nevyzeralo. Iuventa totiž bola dlhý čas o krok pred Baníkom. Keď dvanásť minút pred koncom zvýšila Trúnková na 25:22 zdalo sa, že Michalovčanky nepustia zápas so svojich rúk a dokráčajú k šiestemu tohtosezónnemu víťazstvu. Vo zvyšnom čase už ale neskórovali. Most štyrmi gólmi otočil skóre vo svoj prospech a stopercentný tak ostal po šlágri šiesteho kola on. „Prehra nás veľmi mrzí, pretože nemusela prísť. Na druhej strane, keď máte takú hluchú pasáž, ako sme mali my, asi si nezaslúžite vyhrať. Zápasu by možno viac svedčala remíza, no tá nebola. Výsledok je možno pre nás krutý, taký je však šport,“ poznamenal na margo duelu v Moste tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý sa v stredu vrátil na miesto činu, pretože DHK Baník viedol v predchádzajúcich troch a pol roku. Rodák z Malaciek, ktorý sadol na lavičku najúspešnejšieho slovenského klubu v lete tohto roku, ale zase na druhej strane kvituje konfrontáciu s českým majstrom. „Náš mladý káder potrebuje takéto zápasy ako soľ. Posúvajú nás ďalej. Keby bolo všetko ideálne, tak v Moste vyhráme. Nebolo! No ešte raz, takéto zápasy by sme mali hrať každý týždeň,“ pokračuje Peter Dávid.

Michalovčanky sa musia z prehry rýchlo otrepať. Veď už v sobotu ich čaká ďalší z kľúčových duelov sezóny. V druhom kole Pohára EHF privítajú francúzsky OGC Nice d´Azur Handball. Ten do Michaloviec pricestuje aj s bývalou hráčkou Iuventy a bývalou slovenskou reprezentantkou Martinou Školkovou. „Očakávam ešte ťažší zápas, ako v stredu,“ rozhovoril sa Dávid na margo súpera v druhom kole Pohára EHF, ktorého mapoval spoločne aj s trénerom českej ženskej reprezentácie Jánom Bašným. Ten v krajine galského kohúta pôsobí niekoľko rokov. „Upozornil ma na viaceré silné stránky nášho súpera. Podľa jeho názoru narazíme na najlepšie brániaci tím vo francúzskej lige. Musíme byť úprimní, hádzaná vo Francúzsku je oveľa ďalej ako na Slovensku. Pre nás to bude parádna možnosť konfrontovať sa s popredným tímom jednej z najsilnejších líg v Európe,“ dodáva lodivod Iuventy.

Keď sme pred zápasmi prvého kola so švajčiarskym Spono Eagles hovorili, že papierovým favoritom je Iuventa, teraz sa karta otočí. Favoritom je francúzsky vicemajster, slovenský majster nebude mať čo stratiť. A ako vidí šance na postup tréner Iuventy? „Nechcem, aby to vyznelo ako alibizmus, ale favoritom je náš súper. Keby som to mal rozdeliť percentami, tak rozdiel bude niekde okolo štyridsať. Našou výhodou môže byť, že nás nemusia brať úplne vážne. Za náš tím môžem povedať, že urobíme všetko preto, aby sme v sobotu doma dosiahli prijateľný výsledok, ktorý by nám dával šance aj v odvete,“ zdôrazňuje Dávid. Ten by bol rád, keby si sobotňajší duel pozrela plná Chemkostav aréna. „Touto cestou by som chcel ľudí pozvať do haly. Kto ich môže prilákať viac ako popredný tím z krajiny, ktorá dominuje ženskej hádzanej? Verím, že ľudí bude čo najviac a spravia takú atmosféru, akú si dievčatá zaslúžia,“ dodáva na záver Peter Dávid. My len doplňme, že sobotňajší zápas (začiatok o 17.30 hod.) bude pod taktovkou dvojice Danielo Božinovski a Viktor Načevski z Macedónska.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.10.2019 18:10:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.