files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Školková sa na Michalovce teší, verí, že bude odchádzať spokojná

V minulosti patrila k nosným hráčkam Iuventy Michalovce. Bývalá slovenská reprezentačná spojka Martina Školková slávila so Zemplínčankami v rokoch 2006 a 2007 dva tituly. Následne sa po dvoch rokoch v ŠKP Bratislava presunula do Francúzska, konkrétne do Dijonu, kde strávila deväť sezón. Pred tou minulou prijala ďalšiu výzvu v podobe ambiciózneho Nice, s ktorým sa vlani tešila zo striebornej medaile v silnej francúzskej lige. A teraz na ňu čaká ďalšia výzva. S Nice sa prvýkrát predstaví v európskom pohári a ich historicky prvým súperom bude v sobotu práve michalovská Iuventa.

Žreb to totiž zariadil tak, že v druhom kole Pohára EHF nastúpia proti sebe práve slovenský majster a francúzsky vicemajster. „Osobne som sa veľmi tešila na návrat do Michaloviec. Od svojho odchodu zo Slovenska som tu síce viackrát bola s reprezentáciou, no proti Iuvente som ešte nehrala. Ani som nečakala, že niekedy by som s klubom prišla sem hrať európsky pohár. Teším sa na to, že si s Nice zahrám na Slovensku a takisto sa teším z toho, že to budú práve Michalovce,“ priznala jedna z najskúsenejších hráčok súpera Iuventy v druhom kole Pohára EHF.

Martina Školková ešte v drese Iuventy (foto: iuventa michalovce)

Pri konfrontácii slovenského majstra a francúzskeho vicemajstra je pozícia favorita jasná. Kvalita oboch súťaží je totiž diametrálne odlišná. „My si uvedomujeme pozíciu favorita. Musíme ju ale potvrdiť na palubovke,“ zdôrazňuje bývalá slovenská reprezentantka a k sobotňajšiemu duelu (začiatok o 17.30 hod.). „Je mi jasné, že tréner Dávid pripraví svoje družstvo dobre. Iuventa nemá čo stratiť, môže iba získať. My sme tie, ktoré majú potvrdiť rolu favorita.“ Tridsaťštyriročná ostrá spojka priznáva, že veľa hráčok z kádra slovenského šampióna nepozná. „Výrazne sa to tu omladilo. Tie, ktoré poznám, by som asi spočítala na jednej ruke. Aj keď pôsobím vo Francúzsku viac ako desať rokov, MOL ligu sledujem. Iuventa sa omladila. Aj napriek tomu očakávam, že naďalej budú hrať prím v lige. Je to dlhodobo najlepší klub na Slovensku,“ zdôrazňuje Martina Školková.

Pre francúzsky OGC Nice Cote d´Azur Handball bude sobotňajší duel v Chemkostav aréne historicky prvým, ktorý odohrajú v pohárovej Európe. „Je to v klube a v meste cítiť. V Nice sa po našom historickom druhom mieste všetci tešili a všetci sa tešia aj na našu premiéru v európskom pohári a na prvý domáci duel, ktorý odohráme budúcu nedeľu. Pre niektoré dievčatá to bude absolútna premiéra v pohárovej Európe. Pre mňa nie, ja som ho už hrávala,“ podotýka „Mates“ ako znie prezývka bývalej slovenskej reprezentantky. Mimochodom, Nice prišiel do Michaloviec vo štvrtok večer. V akom rozpoložení by chceli jeho hráčky odhádzať domov? „Ja verím, že si domov odnesieme víťazstvo,“ dodáva na záver Martina Školková.

Peter Brendza (foto: internet)



Uverejnené: 12.10.2019 12:18:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.