files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa favorita zaskočila. Sú väčšie a silnejšie, no sú zdolateľné, znie z ich šatne

Hádzanárky Iuventy Michalovce nemajú za sebou najlepší týždeň. Do jeho začiatku zatiaľ kráčali od jedného víťazstva k druhému. To sa ale v druhý októbrový týždeň zmenilo. Zverenky trénera Petra Dávida najskôr v šlágri šiesteho kola MOL ligy podľahli Mostu (25:26) a v sobotu zase na domácej pôde nestačili v druhom kole Pohára EHF na francúzsky OGC Nice Cute d´Azur Handball, ktorému podľahli 21:23.

Pred začiatkom duelu si vedenie Iuventy, konkrétne generálny riaditeľ hlavného partnera Tibor Mačuga a športový riaditeľ klubu Jan Beňadik uctili svoju bývalú hráčka Martinu Školkovú, momentálne hrajúca za francúzskeho vicemajstra. Darovali jej kvety a upomienkové predmety. „Veľmi ma to prekvapilo a potešilo. Hlavne reakcia od pána Mačugu. Určite si vážim to, čo Iuventa urobila,“ poznamenala po zápase dojatá bývalá slovenská reprezentantka.

Potom sa už mohlo začať hrať. Súboj slovenského majstra a francúzskeho vicemajstra sa hral v atmosfére, ktorá tu už dlho nebola. Diváci hnali Michalovčanky dopredu. Tie síce zo začiatku robili dosť lacných chýb, postupne sa ale rozbehli a ovládli prvopolčasové dianie na ihrisku. „Naša hra spĺňala potrebné parametre. Je mi trošku ľúto, že sme prvý polčas vyhrali iba o gól 11:10,“ zdôraznil tréner Peter Dávid, ktorého zverenky v druhom polčase už nedokázali udržať prvopolčasové tempo. Nevyšiel im hlavne úvod, kedy Nice odskočilo na tri góly a náskok si už držalo až do konca zápasu. „Podobne ako v Moste sme sa nevyhli hluchším pasážam, ktoré rozhodli o našej prehre. Chceli sme dosiahnúť lepší výsledok, no žiaľ, celý zápas ešte nedokážeme s takýmito silnými súpermi držať krok,“ pokračuje lodivod michalovskej Iuventy.

Michalovčanky hlavne v prvom polčase zaskočili favorita. Viackrát viedli o dva góly, no Nice im nedovolilo odtrhnúť sa na väčší gólovo rozdiel. „Prehra nás strašne mrzí, pretože sme si dokázali, že sa s nimi hrať dá. Keď sme sa potrebovali odtrhnúť, urobili sme viacero chýb, za ktoré nás súper potrestal. Jasne sa ukázalo, že takýchto ťažkých zápasov hráme málo. Ukázali sme, že hádzanú hrať vieme, len musíme popracovať na chybách,“ poznamenala po zápase kapitánka Patrícia Wollingerová a s jej slovami súhlasí aj takisto šesťgólová Vladimíra Bajčiová. „Prvý polčas z našej strany bol viac ako dobrý. Tam sme mali získať väčší náskok. Rozhodol úvod druhého, ktorý sme nezachytili. Súper nám odskočil a skúsene to už udržal. My sme zápas na svoju stranu zlomiť nedokázali, aj keď sme na to šance mali, súper áno, tak vyhral,“ podotýka michalovská stredná spojka.

Dvojgólová prehra síce dáva do odvety väčšie šance na postup francúzskemu vicemajstrovi, no Iuventa to baliť až kým nepríde definitívny koniec nechce. „Máme pred sebou ešte šesťdesiat minút. V nich sa pobijeme o to, aby sme urobili dieru do sveta a postúpili ďalej. Určite to nebalíme. Sú to rovnaké dievčatá ako my, len sú trošku väčšie a silnejšie,“ smeje sa Vladimíra Bajčiová. „Určite si detailnejšie rozoberú zápas, no to môžeme aj my. Prekvapiť sa už asi nebude môcť. My vieme, čo môžeme čakať od nich, ony od nás. Máme pred sebou ešte jeden zápas a určite urobíme všetko preto, aby bol výsledok pre nás úspešný,“ podotýka na záver michalovská kapitánka Patrícia Wollingerová.  

Najslabším článkom arbitri

Suverénne najslabším článkom zápasu bola macedónska rozhodcovská dvojica Božinovskij a Načevskij. Tí viackrát nezmyselne vstúpili do zápasu a viackrát nesedeli ani ich rozhodnutia. Iuventu obrali o dva góly (pri prvom sa nám zdalo, že lopta z ruky Kompaniecovej prešla za čiaru, pri druhom sa zase upískli, keď aj napriek tomu, že Iuventa mala loptu, zastavili čas kvôli na palubovke ležiacej hráčke Nice), na oboch stranách viackrát zle posúdili situácie, hosťujúceho trénera (mimochodom, je z rovnakej krajiny ako oni...) nechali behať od stolíka až pomaly k bráne, zatiaľ čo domácej lavičke hneď za prvý priestupok dali žltú kartu. Netvrdíme, že na ich chyby doplatila Iuventa. Tá prehrala kvôli hluchším pasážam hry v druhom polčase. Rozhodcovia zápas neovplyvnili, no svojimi výrokmi ho pokazili...

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2019 09:43:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.