files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Naskočí Iuventa v stredajšej predohrávke znova na víťaznú vlnu?

Do minulého týždňa išli od jedného víťazstva k druhému. Hádzanárky Iuventy Michalovce sa viezli na sedemzápasovej víťaznej vlne. Ich víťaznej sérii je však koniec. V stredu prehrali v predohrávke šiesteho kola MOL ligy na pôde najväčšieho rivala Mostu 25:26 a v sobotu zase nestačili v prvom zápase druhého kola Pohára EHF na francúzsky Nice, ktorému podľahli 21:23.

Aj keď v oboch zápasoch hrali Michalovčanky výborne a boli svojím premožiteľom vyrovnaným súperom, v oboch ťahali za kratší koniec. Viac zrejme momentálne mrzí pohárová prehra s francúzskym vicemajstrom, ktorého mali hlavne v prvom polčase na lopate. „Hlavnou príčinou prehry bol nás vstup do prvého polčasu. Francúzky práve tam zobrali opraty zápasu do svojich rúk. Stále máme ale pocit, že po prvom polčase sme mohli vyhrávať viac ako o jeden gól. V druhom polčase sme nezachytili úvod a potom sme už iba doťahovali,“ vrátil sa k víkendovému zápasu tréner Iuventy Peter Dávid.

Tak v Moste, ako aj proti Nice sa jeho zverenky nevyhli hluchým pasážam. V Moste ich mali na konci zápasu, kde nestrelili gól dlhých trinásť minút, proti Francúzkam zase v úvode druhého dejstva. Súperi ich za tieto pasáže kruto potrestali. „V oboch zápasoch sme mali výpadky, čo súperi využili. Momentálne ešte nevieme hrať v potrebnej kvalite celých šesťdesiat minút. Naším problémom je, že vypadneme z rytmu. Proti špičkovým súperom je to zradné,“ pokračuje michalovský lodivod.

Michalovčanky musia na dve porážky rýchlo zabudnúť. Veď už v stredu ich čaká ďalší duel MOL ligy, keď v predohrávke siedmeho kola privítajú ďalšieho z ašpirantov na popredné priečky, pražskú Slaviu. Tá je pre Petra Dávida známou, keďže v posledných rokoch viedol Most, najväčšieho konkurenta „zošívaných“ v boji o český titul. „Toto družstvo prešlo počas leta obmenou tak na trénerskom poste, ako aj v kádri. Pozrieme si nejaký ich zápas na videu a budeme musieť na nich niečo vymyslieť. Čaká nás ale ťažký súper, ktorý bude určite motivovaný,“ zdôrazňuje Dávid, ktorý narážal na to, že Slaviu vedie bývalý tréner Iuventy František Urban. „Určitú výhodu bude mať práve on, pretože v klube pôsobil sedem rokov a pozná jednotlivé hráčky. Ja možno poznám Slaviu a mal som ju zmapovanú, on ale určite zmenil systém hry. Výhodu by teda mala mať väčšiu Slavia.“

„Zošívané“ podobne ako Iuventa mali počas víkendu pohárové povinnosti. V druhom kole Pohára EHF sa im ale nedarilo, keď v dvojzápase s dánskym Odense na jeho pôde prehrali 25:34 a hanebne 14:38, a s hrozivým skóre 39:72 skončili svoje pôsobenie v európskom pohári. Aké stopy na nich zachovajú tieto dve porážky, ako aj náročné cestovanie, či už z Dánska, alebo v stredu na Zemplín? „Veľmi únavový faktor môže byť cestovanie. V tomto smere sú v nevýhode. My ale nie sme naivní a nemyslíme si, že si tu dôjdu po porážku. Budú určite hrýzť, budú vyhecované. Ich tréner sa určite bude chcieť doma vytiahnúť a určite svoje zverenky namotivuje. Ľahký zápas a odovzdaného súpera teda rozhodne nečakám,“ dodáva na záver Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.10.2019 13:34:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.