files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa nezvládla záver a so Slaviou Praha remizovala 26:26

Hádzanárky Iuventy Michalovce remizovali v predohrávanom zápase siedmeho kola MOL ligy na domácej pôde so Slaviou Praha 26:26 (13:14). V dramatickom zápase síce viedli na začiatku predposlednej minúty 26:24, vlastnými chybami sa ale obrali o víťazstvo. Zverenky trénera Petra Dávida teraz musia preladiť na európsku scénu. V nedeľu 20. októbra ich totiž vo francúzskom Nice čaká odvetný duel druhého kola Pohára EHF (prvý zápas doma prehrali 21:23). V lige sa najbližšie v sobotu 26. októbra predstavia v Dunajskej Strede, doma ich uvidíme až v sobotu 2. novembra, kedy privítajú Hlohovec.

Michalovská Iuventa vstupovala do predohrávaného duelu ako favorit, no svoju pozíciu nakoniec, aj keď bola lepším tímom, nepotvrdila. Mohol za to nielen rad technických chýb, ale hlavne vychýlená muška. S koncovkou sa zverenky trénera Petra Dávida trápili od začiatku. Aj napriek tomu viedli dve minúty pred koncom o dva góly, naivnými chybami ale prišli o víťazstvo, ktoré držali v rukách...

Začiatok duelu bol vyrovnaný. Slavia štyrikrát viedla rozdielom jedného gólu, Iuventa sa v ôsmej minúte dostala prvýkrát do vedenia po góle strelecky aktívnej Kompaniecovej (5:4). Po následnom vyrovnaní Pokornej z pokutového hodu si zjavne nervózny tréner Michalovčaniek Peter Dávid zobral oddychový čas. Ani ten ale jeho zverenky nezobudil. Tie sa naďalej trápili v koncovke, čím súperovi dovoľovali držať sa v hre o dobrý výsledok. Iuventa síce v trinástej minúte viedla 7:5 a o dve minúty neskôr aj 9:7, Slavia však po štvorgólovej šnúre strhla vedenie na svoju stranu a to udržala až do konca prvého dejstva, ktoré vyhrala 14:13.

Aj v druhom polčase to bol súboj Michalovčaniek nielen s dobre pripraveným súperom, ale aj samých so sebou. Opäť sa nevyhli technických chybám, ba čo viac, opäť sa trápili v koncovke. Veď iba v prvej päťminútovke zahodili štyri čisté šance... Nečudo tak, že „zošívané“ aj keď nevedeli nič vymyslieť, stále sa držali v hre o dobrý výsledok. Iuventa im nedokázala odskočiť, za čo v samom závere pykala. Neudržala trojgólové ani viackrát dvojgólové vedenie. Ešte dve minúty pred koncom viedla 26:24, Slavia Praha ale najskôr Pokornou znížila a štyri sekundy pred koncom Lucie Líbalová svojim prvým gólom v zápase šokujúco vyrovnala na 26:26.

Iuventa Michalovce – DHC Slavia Praha 26:26 (13:14)
Pok. hody: 2/2 – 3/2. Vylúčené: 4 – 7. Rozhodovali: Klus a Cipov. Divákov: 850.
IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská – Pustá, Štefaniková 1, Kišíková 1, Trifunovičová 1, Trúnková 3, Milenkyová, Kakaščíková, Štefánová, A. Holejová 4, Wollingerová 1, Bajčiová 6/2, Radovičová 3, Kompaniecová 6, I. Michalcová.
DHC SLAVIA: Pustai, Řezáčová – Franková 2, Brožová, Novotná 4/1, Večeřová, Jačková 5, Pokorná 6/1, Šlejtrová, Líbalová 1, V. Fryčáková 2, M. Svobodává 3, Chlupová 3.



Uverejnené: 16.10.2019 20:40:03
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.