files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dalhusien: Diváci sú fantastickí. Verím, že nás budú hnať k výhram aj naďalej

Až do minulej nedele platilo v Michalovciach môj dom – môj hrad. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvých piatich domácich dueloch. Až v šiestom bol nad ich sily ambiciózny Zvolen, ktorý ako prvý po výhre 5:2 dobyl michalovské hradby.

Extraligový nováčik aj napriek tomu je naďalej obrovským prekvapením a hlavne oživením najvyššej hokejovej súťaže. „Chceli sme, aby to tak bolo. Hlavne v domácich dueloch podávame dobré výkony. Pomáhajú nám k tomu aj fantastickí diváci, ktorí nás ženú dopredu. Verím, že to tak bude aj naďalej,“ konštatuje pre náš portál holandský obranca v službách Dukly Mike Dalhuisen a k divákom dodáva. „Ako som povedal, sú fantastickí! Čakali sme hokejový ošiaľ, čo sa tu ale deje na našich zápasoch, to je niečo neskutočné. Aj u súperov sme odohrali dobré zápasy, no asi nám tam chýbal k lepšiemu výsledku ten povestný šiesty hráč. Tu doma ho máme.“  

Bol to práve on, kto v posledných dvoch zápasoch dvíhal gólmi michalovskú zástavu. V Banskej Bystrici jeho gól znamenal zlatý bod, presný zásah proti Zvolenu síce body nepriniesol, no jedného z najlepších zadákov súťaže potešil „To, že som dal dva góly v dvoch po sebe idúcich zápasoch sa mi párkrát stalo. Nebolo to ale až tak často,“ zdôrazňuje Dalhuisen, ktorý sa aj napriek gólom viac považuje za defenzívnejší typ beka. „Ja sa snažím byť prospešný tímu všade. Góly síce tešia, no zameriavam sa hlavne na to, aby fungovala defenzíva. Strelené góly pripisujem aj tomu, že dostávam priestor v presilovkách. Je ale jedno kto dáva góly, podstatné je, aby sme vyhrávali. Netreba robiť nejakú vedu z toho, kto dáva góly. Dôležitejšie je, aby sme vyhrávali ako tím,“ zdôrazňuje tridsaťročný bek, ktorý nemá problém ani zhodiť rukavice.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.10.2019 10:45:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.