files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle krotia po dobrej prvej štvrtine eufóriu: Sme iba na začiatku súťaže

Po prvej štvrtine základnej časti sú jedným z najväčších prekvapení najvyššej hokejovej Tipsport ligy výsledky nováčika súťaže HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Chudého nazbierali v dvanástich zápasoch viac ako solídnych 21 bodov a patrí im piata priečka. Na tú sa dostali v piatok, po výhre 4:1 nad MAC Budapešť, ktorou ukončili negatívnu sériu troch prehier.

„Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Po tých troch prehrách sme sa chceli vrátiť na víťaznú vlnu,“ rozhovoril sa Peter Bartoš, asistent trénera v Dukle. „Aj keď sme prehrávali 0:1, stále sme išli za víťazstvom. Dôležité bolo, že sme konečne strelili viac gólov. Diváci nás hnali dopredu, čo bolo taktiež dôležité. Za víťazstvo sme jednoznačne radi,“ pokračoval k zápasu s maďarským účastníkom Tipsport ligy Peter Bartoš.

Zemplínčania zaknihovali minulú nedeľu prvú domácu porážku, keď na Zvolen nestačili po výsledku 2:5. Predtým zdolali piatich súperov, šiestym bola Budapešť. „Prvú štvrtinu súťaže máme za sebou. Dosiahli sme 21 bodov, musíme ju teda hodnotiť kladne. Keby nám niekto povedal pred začiatkom súťaže, že po prvej štvrtine budeme mať toľko bodov, neverili by sme mu. Naše víťazstvá určite neboli dielom náhody, boli zaslúžené. Ako dôležité sa ukazuje, že sme zvládli prvé dva domáce zápasy s Mikulášom a Nitrou,“ podotýka na margo štartu do sezóny asistent trénera Dukly, podľa ktorého dôležitým faktorom domácich víťazstvách sú aj diváci. „Zakaždým hráme šiesti proti piatim. Fanúšik sa baví hokejom. Ja si ale myslím, že k tomu prispievajú aj hráči. Momentálne sme všetci spokojní a radujeme sa z víťazstiev a úspešných výsledkov tímu,“ pokračuje Peter Bartoš.

Michalovčania teda po prvej štvrtine základnej časti prekvapujú. Čo môžeme od nich čakať v nasledujúcich troch? „Teraz máme pred sebou dva ťažké zápasy vonku, v Mikuláši a Nitre. Budeme sa snažiť niečo priniesť aj odtiaľ. Je ťažké povedať, čo môžeme čakať v ďalších dueloch. Pre nás musí byť dôležité poučiť sa z chýb, pretože aj napriek dobrým výsledkom sa nejaké stali. Nemôžeme zaspať na vavrínoch. Čiara medzi úspechom a neúspechom je totiž veľmi tenká. Víťazstvá si musíme vážiť, no musíme aj pracovať na chybách. Súťaž sa iba teraz rozbieha a až nasledujúceho zápasy ukážu, na čom jednotlivé tímy sú,“ zdôrazňuje Peter Bartoš.

V tíme tipsportligového nováčika sa pred sezónou nejaké vysoké ciele nespomínali. Piate miesto po prvej štvrtine ale ukazuje, že účasť v play-off, kde postúpi najlepšia osmička, nemusí byť nad sily Michalovčanov. „O cieľoch by sme ešte nechceli hovoriť. Musíme ísť do každého zápasu skromne a poctivo. Sme nováčikom súťaže, nemáme čo stratiť. Chceme hrať poctivý hokej a byť pripravení na každú situáciu,“ dodáva na záver Peter Bartoš.



Uverejnené: 20.10.2019 15:37:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.