files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Faktor Šporar

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce stále nepoznajú, ako chutí zdolať Slovan Bratislavu. Nepodarilo sa im to ani na štrnásty pokus, keď počítame aj zápasy v Slovnaft Cupe, prichádzame k číslu šestnásť... Kde hľadať príčiny? V nedeľu sme ju našli na hrote útoku. Michalovčania sa do šancí príliš nedostali. Slovanisti takisto nie, no majú na hrote to, čo v lige možno okrem Žilina, nemá nikto iný. Útočníka, čo dokáže z jednej šance streliť gól.

Andraž Šporar síce efektnými nožničkami duel nerozhodol, na gól však využil iný moment (foto: Róbert Andrejov)

Slovinský kanonier Andraž Šporar, hoci si môže niekto myslieť niečo iné, už dávno prerástol hranice Fortuna ligy. Slovan si ho udržal len vďaka postupu do skupinovej fázy Európskej ligy. Hra tímu je postavená na ňom. Dokážu mu dať loptu do priestoru, z ktorého on dokáže rozhodnúť. Videli sme to aj v Michalovciach. Šporar sa dostal k dvom šanciam, jednu chladnokrvne premenil, pri druhej dal Zemplínčanom ešte nádej na záchranu aspoň bodu. Tí ale nemali vpredu to, čo mal Slovan. Keby áno, v pätnástej minúte je 1:0 pre domácich... Michalovčanov trápi v útoku efektivita. Prišli síce Kvocera, Modibo aj Mensah, ani jeden ale nie je čistokrvný strelec. Ten Michalovčanom chýba už veľmi dlho...

Súboj trinásteho fortunaligového kola ukázal aj niečo iné. Oproti minulej sezóne tu nastal jeden dôležitý faktor. Michalovčania nezbierajú body tak ako vlani. Zo štyroch zápasov, v ktorých bodovať mohli a asi aj mali, získali iba dva body za remízy v Žiari nad Hronom a Žiline, doma nestačili po zhodných výsledkoch 0:1 na Ružomberok aj Slovan. Pri pohľade na tabuľku je jasné, že body im chýbajú. Keby ich mali o štyri, či päť viac, sú tam, kde by chceli byť... Po dvoch domácich nezdaroch je potrebné, aby sa nakopli budúcu sobotu. Privítajú Zlaté Moravce, proti ktorým sa im darí, no na druhej strane, ktoré sú v tejto sezóne iným ViOnom, ako v predošlej. Pre oboch bude sobotňajší duel nesmierne dôležitý, dokonca šesťbodový. ViOn by prípadný úspech na Zemplíne pritiahol ešte bližšie k prvej šestke, Zemplínčania jednoducho musia spoznať chuť víťazstva. Tú nepoznajú už štyri zápasy...

Hodnotenie hráčov MFK Zemplín v zápase so Slovanom Bratislava
Matúš Kira – opäť ukázal, že patrí k najlepším brankárom najvyššej súťaže. Za inkasovaný gól nemohol, chytil ďalšie tri čisté šance, ukázal prehľad v hre. Výsledná známka 9.

Lazaros Rota – okrem pevnej defenzívy ukázal aj ofenzívne ťahy. Albánsky krajný obranca sa doslova bil s protihráčmi, zväčša v súbojoch vyhrával. Výsledná známka 7.

Jose Carrillo – veľa pozičných chýb neurobil, šance súpera pramenili z jeho kvality, či otvoreného priestoru v strede poľa. Výsledná známka 7.

Pino Soler – španielsky stopér prihral na gól Šporarovi, keď hlavou odvracal rohový kop. Okrem toho vyhral viacero súbojov v obrane a pomáhal aj útoku. Výsledná známka 6.

Martin Kolesár – opäť si vypýtal pozornosť trénera Antona Šoltisa. Hral síce cez nohu, no v defenzíve neurobil ani jednu chybu, navyše sa zapájal aj do ofenzívy. Keď porovnáme jeho výkony zo začiatku súťaže, musíme hodnotiť, že výrazne pridal. Výsledná známka 7.

Kyriakos Savvidis – zviedol veľa súbojov v strede poľa. Dokázal sa zapojiť aj do ofenzívy. Výsledný známka 6.

Peter Kolesár – nastúpil namiesto v Žiline najlepšieho Popovitsa, mal teda veľmi ťažkú úlohu. So súpermi sa bil o každú loptu, snažil sa niečo v ofenzíve vymyslieť, no keď v celku hodnotíme stred poľa, slovanistický bol lepší. Výsledná známka 5.

Pedro Martinez – keby jeho strela padla v samom závere do brány, bol by hrdinom... Predtým v ofenzíve veľa neukázal, z jeho miesta sa čakalo viac (možno v druhom polčase mal prísť na jeho miesto Turík...). Výsledná známka 5.

Igor Žofčák – líder kabíny a vodca na ihrisku. Opäť sme ho príliš v ofenzívnych akciách nevideli, jeho prínos je ale niekde inde a je pre tím nesmierne dôležitý. Výsledná známka 5.

Milan Kvocera – nadpriemerný výkon, nadviazal na zápas v Žiline, kde patril k lepším. Od svojho príchodu do Michaloviec ukazuje, že môže byť platnou posilou. Výsledná známka 7.

Emmanuel Mensah – keby strelil v pätnástej minúte gól, výsledná známka by išla do výšin. Na hrote útoku bol platný, zbíjal sa s obranou hostí, pýtal si loptu, nepremenená šanca ale trošku znižuje jeho výkon. Keby ju mal na jeho mieste Šporar je 1:0... Výsledná známka 6.

Christos Kountouriotis – po svojom príchode oživil michalovskú ofenzívu. Výsledná známka 6.

Sidibe Modibo – podobné konštatovanie aj známka ako pri Kountouriotisovi. Do zápasu naskočil dobre, ofenzívu tímu oživil. Výsledná známka 6.

Matúš Vojtko – hral menej ako dvadsať minút, jeho výkon nehodnotíme. Mohol byť však hrdinom, jeho hlavička išla tesne mimo.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.10.2019 22:01:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.