files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastie nechodí po horách, ale po Michalovčanoch...

Ani piaty zápas v rade nespoznali futbalisti MFK Zemplín Michalovce chuť víťazstva. Naposledy zverenci trénera Antona Šoltisa vyhrali ešte 21. septembra, odvtedy sa síce herne svojim súperom vyrovnajú, v piatich zápasoch ale získali iba chudobné tri body. V sobotu síce prelomili negatívnu sériu dvoch domácich porážok a pred vlastnými divákmi získali po remíze 2:2 so Zlatými Moravcami aspoň bod, ten nemal ale takú pachuť, akú chceli. Chceli totiž získať tri.

A neboli k ním ani tak ďaleko. Herne opäť dominovali, vypracovali si viacero šancí, no vedenie 1:0 ani 2:1 neudržali. Dvakrát ich potrestal útočník ViOnu Senad Jarovič. „Bod sa nám určite máli. Stratili sme ich už veľa a preto sme išli do zápasu s Moravcami s cieľom vyhrať,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera, ktorý vynikal pohybom a do súperovej šestnástky poslal niekoľko strieľaných centrov, ktoré robili ViOnu problémy. „Už niekoľko zápasov po sebe máme herne navrch, body ale nezískavame. Doslova môžeme povedať, že sa nám smola lepí na päty. Aj proti Moravciam sme mali dosť šancí, nedokázali sme ich ale dotiahnuť do finálneho konca. Určite sme ich mali viac ako súper. Keď chceme uspieť, musíme šance využívať. Herne podľa mňa patríme do prvej štvorky, no nezískavame body a tabuľkové postavenie tak hovorí niečo iné,“ dodáva odchovanec trenčianskeho futbalu v službách MFK Zemplín.

Ani tréner Anton Šoltis nebol so získaným bodom spokojný. Jeho zverenci síce v oboch polčasoch viedli, zápas ale do víťazného konca doviesť nedokázali. Inkasovali totiž v záveroch polčasov po spleti viacerých chýb. „Mám taký pocit, že sme ho doviesť do víťazného konca mali. Našim problémom je to, že nedokážeme zlomiť zápas v náš prospech. Práve vtedy, keď sa to láme, nedokážeme to prevaliť na svoju stranu. Ukázalo sa to aj predtým. Neviem čím to je, či šťastím, alebo vyššou kvalitou. Vždy nám niečo chýba k tomu vybrať to správne riešenie a zakaždým nás súper za to potrestá. Aj teraz sme dvakrát viedli, no nedokázali sme to udržať. Mali sme na to, aby sme vyhrali,“ poznamenal michalovský lodivod, ktorý následne k zápasu dodal. „V prvom polčase sme sa dosť ťažko presadzovali. Aj napriek ťažkému terénu sme chceli hrať kombinačne, sčasti sa nám to darilo. Išli sme do vedenia. Je škoda, že sme to v závere prvého polčasu neudržali. Bola to taká nezodpovednosť, stáva sa nám to dosť často. Na súperove štandardky síce zakaždým upozorňujeme, no je to už jedenásty gól, ktorý sme z nich dostali.“

Peter Brendza



Uverejnené: 03.11.2019 10:02:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.