files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat kráľovnej na víťaznú vlnu

Hádzanárky Iuventy Michalovce nemajú za sebou najlepšie týždne. V ligovom kolotoči sa nestalo desať rokov, žeby si nepripísali víťazstvo v troch po sebe idúcich dueloch. Koniec októbra ich ale nenašiel v najlepšom rozpoložení. Vypadnutie v druhom kole Pohára EHF s francúzskym vicemajstrom OGC Nice Cote d´Azur Handball sa dá ešte pochopiť. Aj tesná porážka v Moste. Domáca remíza so Slaviou Praha a hlavne prehra na pôde nováčika z Dunajskej Stredy však už bolo veľa. Aj preto sa čakalo, ako naložia s domácim zápasom deviateho kola MOL ligy proti ďalšiemu nováčikovi HC Sporta Hlohovec. Obhajca prvenstva to nakoniec zvládol veľkolepo. Po výhre 36:20 sa zdá, že je z najhoršieho vonku.

Michalovčanky od začiatku duelu išli v ústrety šiestemu ligovému víťazstvu v tejto sezóne. Po polčase viedli 16:8 a svoj náskok v druhom dejstve navýšili až na šestnásť gólov. „Ocitli sme sa v neľahkej situácii. Potrebovali sme tento zápas zvládnuť, aby sme tú našu brzdu uvoľnili. Celý týždeň sme sa zodpovedne chystali na Hlohovec. Pre dievčatá to možno tento týždeň bolo ťažké, museli sme ale odčiniť to faux paux z Dunajskej Stredy. Som spokojný s výsledkom, ale aj s tým, že sme do hry mohli zapojiť všetky hráčky,“ poznamenal tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý sa vzápätí dotkol ešte minulej soboty a prehry v Dunajskej Strede. „Keď sa to niekoho dotklo, tak nás najviac. Teraz musíme urobiť všetko preto, aby sme túto porážku odčinili. Ďalšie faux paux si už dovoliť nemôžeme. V tréningoch do toho dupeme naplno a to sa niekde musí odraziť. Nezvládli sme Slaviu Praha ani Dunajskú Stredu, kde nám nevyšlo dokopy nič. Keby sa to stalo niekde inde, trebárs na pôde nejakého silného tímu, nerobí sa z toho taká aféra. Je to však aféra, netreba si klamať. Na druhej strane, aj Barcelona prehrá u nováčika súťaže, takže sa to stať môže. Musíme ísť ďalej a zo všetkého zlého sa odraziť.“

Naposledy sa hráčky Iuventy z výhry tešili ešte piateho októbra. Chuť víťazstva teda nepoznali skoro celý mesiac. „O to viac chutí toto víťazstvo,“ rozhovorila sa spojka Vladimíra Bajčiová, strelkyňa šiestich gólov. „Mysleli sme si, že sa na víťaznú vlnu vrátime už v Dunajskej Strede, kde to ale dopadlo tak, ako to dopadlo. Spadli sme dosť dole, dostať sa z toho však musíme iba samé. Po našej prehre v Dunajskej Strede si asi aj ostatné tímy uvedomili, že sme poraziteľné. Každý na nás bude vyhecovaný ešte viac. Ja verím, že nám toto víťazstvo pomôže a znova nasadneme na víťaznú vlnu,“ pokračuje Vladimíra Bajčiová.  

Keďže aktuálny víťaz MOL ligy sa vôbec nedostal do problémov a zápas držal pevne v rukách, tréner Peter Dávid mohol porotovať všetky hráčky, ktoré mal na lavičke. „Už pri mojom vstupe do klubu sme sa bavili s vedením o tom, že keď bude príležitosť, budeme zapájať do zápasového diania aj dievčatá z lavičky. Tieto minútky sú pre nich strašne dôležité. Tréningy sú totiž jedna vec, zápasy druhá. Veľmi rád som ich tam poslal a veľmi rád som bol za premiérový gól Ely Savko a aj gól Simonky Rovňákovej, teda najmladších hráčok z kádra. Všetky dievčatá idú v tréningoch naplno a tieto dve boli za to odmenené gólmi,“ podotýka michalovský lodivod.

Súboj s Hlohovcom mal predzápasy v podobne konfrontácie dorasteniek so Šaľou. Hlavne v zápase starších dorasteniek išlo oveľa, keďže to bol priamy duel o prvé miesto v tabuľke. Tréner Jan Beňadik, ktorý je zároveň aj športovým riaditeľom klubu, sa mohol oprieť aj o viaceré hráčky ženského tímu. Tie tak boli v hre najskôr o 12.30 hod. a potom aj od 17.30 hod. Nakoniec to dopadlo na výbornú, keďže dva body si do tabuľky pripísali aj michalovské dorastenky, ktoré Šaľu zdolali 22:19. „Ťažší zápas bol asi ten so Šaľou,“ smeje sa Simona Rovňáková, ktorá sa na výhre podieľala ôsmimi presnými zásahmi a jeden gól pridala aj v ženskom zápase, keď pečatila konečné skóre. „Proti Hlohovcu som dostala prvýkrát väčšiu minutáž, za čo trénerovi veľmi pekne ďakujem. Zápas som si užila a kvôli gólu naň budem spomínať dlho. Viac ma ale teší výhra so Šaľou, pretože táto výhra je pre nás a naše ciele veľmi dôležitá,“ dodáva najmladšia členka kádra trénera Petra Dávida.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.11.2019 17:42:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.