files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čupková si doma zahrá po dvanástich rokoch: Rodina sa už nevie dočkať

Slovenská ženská hokejová reprezentácia sa tento týždeň predstaví na Turnaji šiestich krajín, ktorý sa odohrá v Michalovciach. Výnimočný môže byť hlavne pre trojicu nominovaných hráčok Patríciu Máriu Dzurinovú, Michaelu Hanu Hájnikovú a kapitánku Nicol Čupkovú. Tie sú odchovankyne michalovského hokeja a v reprezentačnom drese si tak zahrajú v rodnom meste.

Kapitánka tímu a najskúsenejšia hráčka Nicol Čupková je veľmi rada, že si na michalovskom štadióne zahrá znova. Naposledy to bolo ešte pred dvanástimi rokmi, keď hájila farby žiackych tímov HK Mládež Michalovce. „Teším sa na to, že si zahrám doma. Rodina ma dosť dlho nevidela hrať naživo, takže sa už nevedia dočkať,“ smeje sa 27-ročná v súčasnosti hráčka ruskej Agidel Ufa, ktorej úloha v ženskej reprezentácii sa za roky výrazne zmenila. Zatiaľ, čo na zimnej olympiáde vo Vancouveri v roku 2010 bola najmladšou členkou kádra, dnes je najstaršou. „Nechce sa mi to ani veriť. Pred deviatimi rokmi som bola najmladšou v kádri, dnes som najstaršou. Mojou úlohou je aj posúvať mladé dievčatá. Tak ako skúsené dievčatá posúvali niekedy mňa, teraz by som to mala robiť ja,“ pokračuje Nicol Čupková.

Na zrekonštruovanom zimnom štadióne si zahrá Čupková vôbec po prvýkrát v živote. „Veľmi sa mi to tu páči. Nové je skoro všetko. Sú tu momentálne super podmienky pre hokej,“ zdôrazňuje odchovankyňa michalovského hokeja. Spolu s ňou sa na materskom štadióne predstavia ďalšie dve hráčky – Patrícia Mária Dzurinová a Michaela Hana Hájniková. Treba dodať, že turnaja sa nezúčastní Lenka Čurmová. Kvalitná obrankyňa by tu určite nechýbala, momentálne ale má povinnosti v ženskej NHL, keď háji farby Buffalo Beuats. „Som veľmi rada, že nás je tu toľko. Je to ale obraz toho, ako sa v klube HK Mládež pracuje s deťmi. Viem, že v klube je viacero dievčat, ktoré hrávajú pravidelne ligové zápasy. Tréneri im dávajú šancu, takú akú som dostala aj ja. Tréneri nerobili žiadne rozdiely, či to bol chlapec alebo dievča. Ukazuje sa, že to je tak aj teraz. Najlepším dôkazom práce v klube je to, že dve z nás hrajú v najkvalitnejších ligách sveta,“ hrdo konštatuje hráča ruského Agidel Ufa.

Michalovčanky v najcennejšom drese: Zľava Patrícia Mária Dzurinová, Nicol Čupková a Michaela Hana Hájniková.

V stredu štvrtok a v piatok sa v Michalovciach budú hrať základné skupiny turnaja, v sobotu sú na programe zápasy o konečné umiestnenie. Súperkami Sloveniek v základnej skupine budú Francúzsko (streda o 19.00 hod.) a Nórsko (štvrtok o 19.00 hod.). „Ambície sú najvyššie. Chceme ukázať divákom pekný hokej. V skupine nás čakajú silní protivníci. Francúzky vypadli z elitnej kategórie a silné družstvo má aj Nórsko. Musíme sa na turnaj svedomito pripraviť a podať kvalitné výkony,“ dodáva na záver najlepšia hokejistka Slovenska za rok 2018.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.11.2019 16:59:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.