files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania ťahajú Svidník do hokejbalového play-off

Hokejbalová Extraliga pokračovala počas víkendu dvanástym kolom. Hráči HBK Lion Svidník sa predstavili na domácom ihrisku, keď privítali posledný Kežmarok. Ten síce po prvej tretine viedol 2:0, Svidničania ale v druhom a treťom dejstve otočili vývoj zápasu vo svoj prospech a po výhre 6:2 si znova priblížili účasť v play-off.

V drese HBK Lion dali o sebe vedieť aj Michalovčania. Celý duel odchytal Július Kmec, po jednom góle zaznamenali Branislav Štefan a Ladislav Sabol, Štefan navyše pridal aj dve asistencie, Sabol jednu. Práve Michalovčania tvoria pevný základ svidníckeho tímu už viacero rokov. „Hokejbal hrávame už dlhšie. Ja osobne som hral Extraligu za Vrútky, Julo Kmec chytal v Košiciach, ostatní chlapci hrávali regionálne ligy. Keď sme hrávali florbalovú extraligu v sezóne 2012/2013 prišiel za nami Janko Vook, súčasný kapitán tímu, či by sme im nepomohli v baráži o najvyššiu súťaž. Asi sme boli platnými hráčmi, keďže po postupe nám prišla ponuka aj na účinkovanie v najvyššej súťaži,“ smeje sa Branislav Štefan, najskúsenejší zo štvorice Michalovčanov v drese HBK Lions. Mimochodom, štvrtým do partie je Matúš Cifranič. „Som veľmi rád, že je nás tu viacero. S Lackom Sabolom hrávame za Svidník dlhšie, teraz sme presvedčili aj Matúša s Julom. Okrem nás štyroch s nami hráva aj Maťo Džupina, ktorý je síce Trebišovčan, no my ho berieme ako Michalovčana,“ pokračuje s úsmevom na perách sa Branislav Štefan.

Michalovčania vo Svidníku: Branislav Štefan, Július Kmec, Ladislav Sabol a Matúš Cifranič.

Práve Branislav Štefan je spätý s týmto športom najdlhšie. V Extralige patrí k najproduktívnejším hráčom. Ani výborná lanská sezóna mu však nepomohla k získaniu miesta v nominácii reprezentačných trénerov na majstrovstvá sveta, ktoré sa hrali v Košiciach. Štefanovi ušli majstrovstvá sveta a teda aj zlatá medaila iba o chlp. „Je to škoda, no nič s tým už nenarobíme, život ide ďalej,“ podotýka juniorský majster sveta z roku 2004, ktorý sa na seniorské majstrovstvá sveta, aj napriek tomu, že sa viackrát stal najproduktívnejším hráčom Extraligy, nedostal. „To ma samozrejme trošku mrzí. Moja účasť nebola ďaleko ani teraz. Ako som ale povedal, nič s tým nenarobím. Život ide ďalej,“ smutne dodáva Štefan.  

Svidničania sa výhrou nad Kežmarkom opäť dostali k vytúženému play-off. To si zahrá osem najlepších tímov a práve ôsma priečka so štrnástimi bodmi patrí HBK Lion teraz. „Určite je naším cieľom opäť sa dostať do play-off. Hrali sme tam aj v minulých sezónach a chceme tam byť aj teraz,“ zdôrazňuje najväčšia opora Svidničanov a jeden z najlepších hráčov najvyššej Extraligy. „K splneniu tohto cieľa musíme pod seba dostať tri tímy. Kežmarok je zdá sa von z hry, o play-off sa teda budeme biť s Pruským, Košicami, ale aj Jokeritom Petržalka. Nás momentálne kvária zranenia. Chýbajú nám štyria dôležití hráči, ktorí sú dlhodobo zranení. Musíme sa teraz sústrediť na zostávajúce zápasy jesene a veriť, že v jarnej časti sa k nám pripoja. Keď sa tak stane, budeme silnejší a určite budeme k naplneniu cieľa bližšie,“ dodáva na záver Branislav Štefan.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.11.2019 10:32:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.