files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomov prvý pravý extraligový gól: Som rád, že je aj víťazný

Prvý gól v najvyššej súťaži a hneď s puncom víťazný. Takúto bilanciu zaznamenal v nedeľňajšom 24. kole Tipsport ligy, v ktorom michalovská Dukla zdolala majstra z Banskej Bystrice 3:1, stredný útočník štvrtej michalovskej lajny Lukáš Toma. Rodák z neďalekého Trebišova ťažil z roboty svojho kolegu z útoku Samuela Chalupu, ktorý vyviezol puk a ten Toma doklepol za bezmocného Gajana.

Paradoxne, o dôležitom michalovskom víťazstve rozhodol štvrtý útok. Hosťom sa vo vyrovnanom zápase, v ktorom diváci na prvý gól čakali až do začiatku tretej tretiny, podarilo rýchlo odpovedať na presný zásah Dalhuisena, no potom im práve Toma a Lukáš Hvila uštedrili údery, na ktoré aj zraneniami zdecimovaný majster nemal síl odpovedať. „Som veľmi rád za svoj prvý extraligový gól, ktorý ma teší o to viac, že bol aj víťazný,“ poznamenal po zápase šťastný strelec, ktorý doteraz mal na svojom konte iba dva presné zásahy z extraligovej baráže. „Bol to taktický zápas. Dlho sa čakalo na gól. Myslím si, že proti Banskej Bystrici sme sa vypli k top výkonu. Konečne sa k nám priklonilo aj šťastia. Sme radi za toto dôležité víťazstvo,“ pokračoval Lukáš Toma.

Banská Bystrica prichádzala do Michaloviec s vizitkou desiatich zápasov u súperov, v ktorých bodovala. Jedenásty ale jej hráči nepridali. „Barani“ sa tak po prvýkrát pod Urpín vracali bez bodu. „Naša víťazná séria vonku sa skončila minule v Trenčíne, teraz sme po prvýkrát bez bodu,“ rozhovoril sa jediný strelec bystrického gólu Michal Kabáč. Bronzový medailista z juniorských majstrovstiev sveta sa následne pustil do hodnotenia zápasu. „Ťažko mi teraz hľadať príčiny prehry. Rozhodovali šance. My sme nepodávali góly, súper áno, tak vyhral. Michalovčania potrestali naše zbytočné vylúčenia v tretej tretine. Tie neviem z čoho pramenili. Možno aj zo zvýšenej energie po ich druhom góle. Chceli sme vyrovnať, no nepodarilo sa nám to,“ pokračuje Kabáč, ktorý v sezóne 2017/2018 odohral niekoľko zápasov aj za vtedy prvoligové Michalovce.

„Barani“ prišli na Zemplín v značne zredukovanom kádri. Tréner Dan Ceman dal šancu aj niekoľkým juniorom, v zostave sa objavil dokonca aj šestnásťročný Adrián Zubák. Ten dostal v obrane ešte väčší priestor po rýchlom vylúčení najproduktívnejšieho beka aj hráča majstra Jordona Southorna, ktorý si v štvrtej minúte vyšliapol na Samuela Chalupu. Ten skončil v opatere lekárov, Southorn po treste do konca zápasu na tribúne.

V bráne dostal priestor 21-ročný Matej Gajan, ktorý dal zabudnúť na výborné výkony Beskorovaineho. „Chytal fakt fantasticky,“ zložil poklonu brankárovi svojho tímu Michal Kabáč.

Fantastické zákroky v bráne predvádzal aj Adam Trenčan v bráne tipsportligového nováčika. „Po tých výkonoch doma sme si už zaslúžili vyhrať,“ rozhovoril sa brankár, ktorý zneškodnil tridsať striel majstra. Ten držal svoj tím nad vodou hlavne v čase bezgólového stavu. „My sme asi na to špecialisti. Vonku sme nedali asi tri zápasy gól a v koncovke sa trápime aj doma. Aj preto som strašne rád, že sme to v tretej tretine zlomili a zápas sme vyhrali,“ dodal na záver Adam Trenčan.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.11.2019 10:32:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.