files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šimun v Michalovciach aj so splácaním dlhu: Tréner Chudý mi pomohol, teraz mu to chcem splatiť

Najnovšou akvizíciou v kádri michalovskej Dukly Ingema sa počas tohto týždňa stal stredný útočník Eduard Šimun. Dvadsaťštyriročný center so skúsenosťami z KHL, ale aj zo slovenskej reprezentácie, začal sezónu v Nitre. Vo vlani striebornom družstve Tipsport ligy ale neprežil čistky v kádri po nepresvedčivom štarte do sezóny.

„Určite som si svoje pôsobenie tam predstavoval inak. Inak si to predstavovalo aj vedenie klubu a preto sa naše cesty rozišli. Bohužiaľ, taký je hokejový biznis. Teraz som v Michalovciach a budem sa snažiť odovzdať pre Duklu všetko,“ zdôrazňuje pre náš portál Eduard Šimun. Ten v minulosti na Slovensku obliekal aj dresy Banskej Bystrice, Trenčína či Nových Zámkov a jedenásť zápasov odohral aj v KHL za Slovan Bratislava. „Môj koniec v Nitre plynul dlhšiu dobu. Vo mne to takisto dlhšie kulminovalo. Vôbec som necítil priestor na osobnostný rast,“ pokračuje útočník, ktorý v Nitre odohral devätnásť zápasov s bilanciou dvoch góloch a troch prihrávok.

Po konci u vicemajstra dlho na ďalší angažmán nečakal. Ozval sa mu totiž tréner Michaloviec Miroslav Chudý, ktorý ho v minulosti vytiahol do juniorky, aj prvého tímu Banskej Bystrice. „Poznám ho veľmi dobre a on pozná mňa, a moje hokejové vlastnosti. V šestnástich rokoch si ma vybral do juniorky v Banskej Bystrici a o rok na to ma vytiahol spoločne s trénerom Országom aj do prvého tímu. Je to práve on, kto mi dovolil nakuknúť do seniorského hokeja a naštartoval mi tak kariéru. Ja sa mu budem snažiť dôveru a to, že si ma opäť zobral pod svoje krídla, splatiť,“ zdôrazňuje Šimun, ktorý protekciu od Chudého nečaká. „Ako ho poznám, on je spravodlivý človek. Keby moje výkony neboli presvedčivé, dá mi to patrične najavo. Na druhej strane, on vie čo má čakať odo mňa, ja od neho. Určite sa na oprášenie našej spolupráce teším,“ pokračuje 24-ročný stredný útočník. Ten okrem Michaloviec iné ponuky neriešil. „Keď som bol ešte v Nitre, tak boli rôzne špekulácie o výmenách. Neviem, s kým sa o mne vedenie bavilo. Michalovce prišli s konkrétnou ponukou. Upieklo sa to veľmi rýchlo, behom niekoľkých hodín.“

Extraligový nováčik si zatiaľ vedie viac ako dobre. Patrí mu siedme miesto a reálne môže poškuľovať po najlepšej osmičke, teda po play-off. „Aj s Nitrou sme sa presvedčili, že hlavne na domácom ľade sú Michalovce silné. Predstavujú taký nedobytný hrad. Taká michalovská pevnosť. Ja osobne idem z Nitry do lepšie postaveného mužstva v tabuľke. Vedenie mi spomínalo, že najskôr mužstvu ciele nedávalo, no teraz sa to trošku pozmenilo. Cieľom je práve play-off,“ zdôrazňuje stredný útočník, ktorý má na svojom konte sedem štartov za slovenskú reprezentáciu. Budú Michalovce pre neho výzvou aj v tomto smere? „Je to pre mňa určite motivácia. Nevylučujem ani túto možnosť. Hádam som ešte ostal v hľadáčiku reprezentačných trénerov,“ smeje sa 24-ročný Šimun.

Stredný útočník bude mať premiéru v michalovskom drese už v nedeľu doma proti Detve (začiatok o 17.30 hod.). Okrem súboja proti Podpoľancom sa do reprezentačnej pauzy predstaví doma aj budúci piatok s Miškolcom a v nedeľu v prestížnom zápase proti Slovanu Bratislava. „Ja osobne sa už na michalovského fanúšika veľmi teším. Chcem sa mu zapísať čo najlepšie. Nechcem si ale robiť nejaké osobné štatistiky. Chcem pomôcť tímu k víťazstvám. Práve to je dôležité, aby bolo mužstvo čo najvyššie,“ dodáva na záver Eduard Šimun.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2019 09:00:09

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623