files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri body s možnou cenou zlata

Tréner Jozef Majoroš, ktorý začiatkom novembra nahradil na tejto pozícii v MFK Zemplín Michalovce Antona Šoltisa, je zatiaľ so svojim tímom stopercentný. Jeho zverenci najskôr rozdrvili doma Dunajskú Stredu 5:0 a v sobotu si cenné tri body priviezli aj z Myjavy, kde zdolali Sereď 2:0.

Majoroš tak napĺňa predsavzatie, ktoré si dal pri nástupe a to bodovať vo všetkých troch zápasoch do konca jesennej časti. V Myjave jeho mužstvo až taký dominantný výkon, ako doma proti Dunajskej Strede nepodalo. Trpezlivou hrou ale Michalovčania čakali na svoju šancu, ktorú Sidibe Modibo chladnokrvne premenil a dostal tak svoje družstvo na koňa. Predtým získaná územná prevaha tak bola korunovaná víťazstvom. Michalovčanom vyšli striedania. Majoroš poslal do hry v sedemdesiatej štvrtej minúte svojho najskúsenejšieho hráča Igora Žofčáka a ten sa mu odplatil prihrávkou na prvý gól a začatím akcie pred druhým. Podobne ako on naskočili síce iba na pár minút Kountouriotis a Hovhannisjan, ktorý sa za dve minúty na ihrisku stihol zapísať do streleckej listiny, aj dostať žltú kartu. Výhra v Myjave môže byť obrovským jazýčkom na váhach. Michalovčania sa totiž po dvoch víťazstvách opäť priblížili k prvej šestke. Momentálne im síce patrí až ôsme miesto, no na šieste Zlaté Moravce strácajú už iba dva body, na štvrtý Ružomberok štyri. V boji o prvú šestku tak zrejme bude potrebný každý bod a donesené tri z pôdy lanského účastníka lepšej šestky môžu mať aj cenu zlata. Bude ich ale treba potvrdiť budúcu sobotu v domácom zápase s Trnavou.  

Hodnotenie Michalovčanov
Matúš Kira - ďalší spoľahlivý výkon. Družstvo podržal pri šanci Špehara, aj dobrým vybehnutím po kikse Carilla. Výsledná známka 9.

Llazaros Rota - v piatej minúte prepadol a po centri z jeho strany mal Špehar na hlave tutovku. Postupom času sa čoraz viac osmeľoval v ofenzíve. Výsledná známka 6.

Jose Carillo - v jednom prípade zle odkopol loptu a situáciu musel hasiť vybehnutím Kira. Inak, ďalší spoľahlivý výkon. Výsledná známka 6.

Pino Soler - nebol namočený v ani jednej šanci súpera. Výsledná známka 7.

Matúš Vojtko - moderný krajný obranca opäť ukázal, že patrí do základnej zostavy. V defenzíve sa vyhol chybám, bolo ho vidieť aj v ofenzíve. Výsledná známka 8.

Jakub Grič - tréner Majoroš ho vytiahol do stredu poľa, kde je aj jeho post. Opäť zabojoval o miesto v základnej zostave. Bol platný v defenzívnej činnosti, aj v odoberaní lôpt. Výsledná známka 8.

Stanislav Danko - tentoraz taký výrazný, ako proti Dunajskej Strede nebol. Výsledná známka 5.

Pedro Martinéz - dostal sa do troch gólových šancí. Situácia na konci prvého polčasu riešil zle, v ďalších dvoch urobil všetko, čo mal. Chýbal akurát gól... Výsledná známka 7.

Kyriakos Savvidis - opäť jeden z najlepších. Bol platný v ofenzíve, aj defenzíve. Výsledná známka 8.

Peter Kolesár - podobné hodnotenie ako pri Dankovi, len Kolesára bolo vidno viac. Výsledná známka 6.

Sidibe Modibo - kto ho videl v posledných zápasoch musí konštatovať, že Michalovce konečne našli strelca, ktorý vie z dvoch či troch šancí raz skórovať. Modibo sa v Myjave dostal k dvom, prvú mu brankár famózne pokryl, pri druhej už bol bezmocný. Výsledná známka 8.

Igor Žofčák, Christos Kountouriotis, Armen Hovhannisjan
Všetci traja hrali menej ako dvadsať minút, ich výkony teda neznámkujeme. Všetci ale boli jazýčkom na váhach v prospech michalovského víťazstva. Žofčák (takéhoto žolíka by chcel mať na lavičke asi každý tréner) po svojom príchode výrazne oživil ofenzívu, centroval na úvodný gól a bol pri začiatku druhého. Kountouriotis prihrával na druhý gól Hovhannisjanovi, ktorý za dve minúty stihol veľmi veľa. Dostal žltú kartu a dal gól...

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2019 14:45:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.