files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bod z Bystrice by pred zápasom brali, teraz sa im máli

Aj po tretíkrát v sezóne brali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v súbojoch s majstrom HC 05 iClinic Banská Bystrica body. Tak ako v prvom vzájomnom meraní síl prehrali v zápase 28. kola Tipsport ligy na ľade majstra 3:4 po predĺžení. Nováčik súťaže by pred zápasom zrejme bod bral, po jeho skončení sa mu ale máli. Michalovčania dokázali Chalupom a Mašlonkom zrovnať stav, v tretej tretine išli po góle Lalancetta dokonca do vedenia. Tri minúty pred koncom ale Bartánus poslal duel do predĺženia a v ňom v presilovej hre Jaaskelainen rozhodol o výhre Baranov.

„Keby nám pred zápasom niekto povedal, že v Bystrici získame bodík, určite by sme to brali. Vzhľadom na priebeh nás to ale trošku mrzí. Mohli sme získať viac,“ rozhovoril sa strelec druhého michalovského gólu Marek Mašlonka, ktorý v zápase pridal aj asistenciu pri Lalancetteho góle. Michalovčania vo vzájomných súbojoch s majstrom síce dvakrát prehrali, no brali v nich päť bodov, zatiaľ čo Bystričania „iba“ štyri. Čím to je, že sa nováčikovi proti majstrovi takto darí? „Možno to, že náš tréner pán Chudý je z Bystrice a vie na nich ušiť taktiku. My jeho pokyny dodržujeme a zatiaľ nám to s nimi vychádza,“ podotýka Marek Mašlonka.

Zdolajú po prvýkrát Miškolc?

Zatiaľ, čo s majstrovskou Banskou Bystricou sa Michalovčanom darí, v súbojoch s maďarským Miškolcom, ktorý privítajú v piatok v „plyšákovom“ zápase, nie. Doteraz s DVTK dvakrát prehrali a získali akurát jeden bod za domácu prehru 2:3 po predĺžení, ktorá mala o to trpkejšiu chuť, že išlo aj o víťaza Tatranského pohára. Oba tímy sú teraz v inom rozpoložení. Zatiaľ, čo Michalovčania bodujú takmer každý jeden duel, Miškolc štyri ostatné zápasy prehral. „Ja dúfam, že im túto nepríjemnú sériu neprerušíme,“ smeje sa Mašlonka, ktorý následne dodáva. „Nejakou krízou sme si prešli aj my, teraz ju zrejme majú oni. Nemôžeme sa ale na to spoliehať a musíme hrať od prvej sekundy na víťazstvo.“  

Okrem prvého víťazstva s maďarským tímom bude Michalovčanov motivovať aj po druhýkrát poraziť Slovan Bratislava, ktorý privítajú v nedeľu. „Všetky zápasy sú pre nás motivačné. Hovorím nielen za seba, ale aj za celé mužstvo, že z týchto dvoch duelov by sme chceli získať nejaké body a v tabuľke si tak opäť pomôcť. Hlavne v tom prvom stretnutí s Miškolcom by sme chceli vyhrať. Sme totiž tabuľkoví susedia a v prípade výhry by sme im bodovo odskočili. Nechcem rozprávať o tom, že vyhrať musíme, pretože nechcem na nás vyvinúť nejaký tlak, ale radi by sme vyhrali,“ dodáva na záver Marek Mašlonka.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.12.2019 13:35:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.