files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v zime na sústredenie do Turecka, v kádri končia Bekir a Mavretič

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po štyroch rokoch pôjdu znova na herné sústredenie za hranice Slovenska. Po tom, čo ešte ako druholigisti absolvovali hernú zimnú prípravu v Turecku a potom ako nováčik Fortuna ligy v Španielsku, sa nasledujúcu zimnú prípravu poberú opäť do Turecka.

„Zimnú prípravu odštartujeme úvodným zrazom 7. januára. Dva týždne pobudneme v domácich podmienkach a 22. januára by sme mali odletieť na herné sústredenie do tureckého Beleku, kde zotrváme do konca mesiaca. Po návrate domov už nabehneme na klasický tréningový mikrocyklus ako počas súťaže," poznamenal v rozhovore pre Denník Korzár tréner Michalovčanov Jozef Majoroš.

Ten informoval aj o prvých zmenách v kádri. „Verím, že mužstvo sa nám podarí udržať pokope. Samozrejme, vieme o tom, že hráči si svojimi výkonmi vypýtali ponuky od iných klubov. Ťažko teraz na sto percent povedať, ktorí u nás ostanú a ktorí odídu. Ak niektorí pôjdu preč, budeme musieť nato reagovať a adekvátne káder doplniť. Isté je, že v januári sa k nám už nepripoja Til Mavretič a Emre Bekir, ktorí v mužstve končia,“ konštatuje Majoroš. Podľa jeho ďalších stále je otvorené aj zotrvanie štvorice Dimitrios Popovits, Emmanuel Mensah, Ian Pino Soler a Milan Kvocera, ktorým posledným decembrovým dňom končia zmluvy. „S chlapcami sme sa rozprávali a všetci majú záujem predĺžiť spoluprácu. Pevne verím, že sa nám ich podarí udržať a budú k dispozícii aj v jarnej časti,“ dodáva pre Korzár Jozef Majoroš.

Dimitriosovi Popovitsovi síce skončila zmluva, no je obojstranný záujem o jej predĺženie (foto: Peter Brendza)

V príprave šesť zápasov

Počas zimnej prípravy odohrajú Michalovčania šesť duelov, z toho tri práve v Turecku. Okrem sústredenia doma privítajú druholigistu z Bardejova, po jesení tretí tím maďarskej ligy Mezokovesd a generálku absolvujú proti FC Košice. V Turecku si zahrajú proti azerbajdžanskému Keshla FK, bulharskému PFC Beroe Stara Zagora, tretí súper je v štádiu riešenia.

Prípravné zápasy:
Streda 15. januára: Michalovce - Bardejov
Sobota 18. januára: Michalovce - Mezőkövesd
22. až 31. januára: sústredenie v Turecku (Keshla FK, PFC Beroe Stara Zagora, tretí zápas v riešení)
Sobota 8. februára: Michalovce - FC Košice (generálka)



Uverejnené: 11.12.2019 09:17:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.