files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa hladko zvíťazila v Hodoníne a nový rok začne na druhom mieste

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v stredajšej predohrávka štrnásteho kola MOL ligy na ihrisku nováčika súťaže HK Hodonín 41:23 a s určitosťou skončia rok 2019 na druhom mieste. To s koľko bodovou stratou rozhodne až sobotňajší duel DHK Baník s Dunajskou Stredou.

Michalovčanky budú v lige v hre až v nedeľu 5. januára, kedy v tradičnom čase o 17.30 hod. privítajú v šlágri pätnásteho kola Šaľu. Ešte predtým odohrajú päť priateľských duelov. Z Hodonína domov necestujú. Vo štvrtok sa zastavia v nemeckom Dachau, kde ich čaká duel proti tamojšiemu treťoligistovi a potom už naberú smer St. Gallen, kde sa v závere týždňa predstavia na prestížnom Stadtwerk Cupe. Ich súperkami tam postupne budú španielsky majster Rocasa Gran Canaria, švajčiarsky šampión LC Bruhl a bronzový tím nemeckej bundesligy TuSSies Metzingen.

 
Michalovčanky mali predohrávaný duel štrnásteho kola na pôde nováčika MOL ligy od začiatku v rukách. Rýchlo sa ujali vedenia 3:0. Domáce hráčky síce odpovedali dvoma gólmi v rade, no Bajčiová v deviatej minúte dala štvrtý gól Iuventy v rade a tá tak viedla 7:2. Zverenky trénera Petra Dávida aj naďalej naťahovali svoje vedenie. Bajčiová zvýšila v pätnástej minúte na 9:3, po góle Wollingerovej v dvadsiatej minúte bolo 11:4. Domáce hráčky síce znížili troma gólmi v rade na 8:12, záver prvého dejstva ale vyšiel lepšie Iuvente, ktorá v polčase viedla o osem gólov 18:10.

Favorit vyhral úvodnú päťminútovku druhého dejstva 4:0 a viedol tak bezpečne o dvanásť gólov 22:10. Priaznivý stav dal možnosť trénerovi Petrovi Dávidovi v druhom polčase dať šancu aj hráčkam, ktoré hrávajú pomenej. Postupne do zápasu zasiahla každá jedna, ktorú mal na lavičke. Aj napriek tomu Iuventa naťahovala svoj náskok a pevným krokom tak išla za šiestym víťazstvom v rade, z toho treťom u súpera. Adriana Holejová zvyšovala v 44. minúte už na 28:13, po góle Štefaníkovej o desať minút neskôr bolo 36:20. Iuventa nakoniec zvíťazila 41:23 a s istotou tak začne nový rok na druhom mieste.

HK Hodonín - Iuventa Michalovce 23:41 (10:18)
Pok. hody: 0/0 - 6/6. Vylúčené: 3 - 2. Rozhodovali: Brzósková a Pavelová. Divákov: 250.
HK: Blažeková, Zichová - Poláchová 1, D. Tomašechová 5, Jadamíková 3, Gartnerová 2, L. Tomašechová 1, Pospíšilová 2, Kalinová 3, Cholevová 3, Krajčíková, Nováková 1, Višňovská 2.
IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská - Pustá, Štefaníková 4, Kišíková 1, Trifunovičová 2, Trúnková 2, Milenkyová 2/1, M. Kakaščíková 4/2, Štefanová 5, A. Holejová 7, Wollingerová 8/2, Bajčiová 4/1, Radovičová 2, Rovňáková.



Uverejnené: 11.12.2019 19:17:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.